Tarih: 12.06.2024 09:50

Modern ve İşlevsel: Akçaabat Salı (Kadınlar) Pazarı Yenilenen Yüzüyle Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon'un tarihine tanıklık eden ve Evliya Çelebi'nin seyahatnamelerine konu olan Akçaabat Salı (Kadınlar) Pazarı, yenilenen haliyle hizmete açıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda Salı (Kadınlar) Pazar Yeri, modern bir görünüme kavuştu ve halkın hizmetine sunuldu. Yöre halkı, pazarın yeni halinden memnuniyetlerini dile getirdi.

Yenilenen pazar yerini inceleyen Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, yöre halkının memnuniyetini gördü. Başkan Ekim, pazarda yapılan ilk satışları da yerinde inceledi.

Başkan Ekim, yaptığı açıklamada, "Geçmiş yıllarda ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalan Salı (Kadınlar) Pazarını, Trabzon Büyükşehir Belediyemiz ile işbirliği içerisinde yeniledik. Hanım kardeşlerimiz burada el emeği ürünlerini satmaya başladılar. Pazar etrafındaki düzensiz görüntü azaldı. Artık pazarımız çok daha modern, kullanışlı, temiz ve düzenli. Bu hizmetin memnuniyetle karşılanması bizi mutlu ediyor." dedi.

RESMİ AÇILIŞ İLERLEYEN ZAMANLARDA GERÇEKLEŞECEK

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Salı (Kadınlar) Pazarı'nın resmi açılışının ilerleyen tarihlerde yapılacağını belirtti. Açılışın Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, protokol mensupları ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirileceği ifade edildi.

Yenilenen ve modern haliyle Akçaabat Salı (Kadınlar) Pazarı, yöre halkının beğenisini kazanırken, düzenli ve temiz bir alışveriş ortamı sunuyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —