Tarih: 30.07.2024 09:40

MÜDEK'ten Atatürk Üniversitesi'ne Akreditasyon Onayı

Facebook Twitter Linked-in

Atatürk Üniversitesi'nde Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Lisans Programı ile Mühendislik Fakültesi'nde Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği Lisans Programları, Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edildi.

MÜDEK Değerlendirme Ziyareti

Mühendislik Fakültesi'nin 3 lisans programının akreditasyonu için 26-28 Kasım 2023 tarihlerinde MÜDEK Değerlendirme Takımı tarafından fakülteye bir ziyaret gerçekleştirildi. Değerlendirme Takımı, fakülte kurul ve komisyonları ile görüşmeler yaparak, laboratuvarlar, sınıflar, kütüphane, çalışma alanları ve diğer sosyal alanları ziyaret etti. Ayrıca, öğretim üyeleri, araştırma görevlileri, paydaşlar, mezunlar ve öğrencilerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Kaliteli Eğitimin Tescili

Değerlendirme sonucunda Makine Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği lisans programları, 30 Eylül 2024 tarihinden itibaren 30 Eylül 2026 tarihine kadar 2 yıl süreyle akredite edildi. MÜDEK, öğrenciler, program eğitim amaçları, program çıktıları, sürekli iyileştirme, eğitim planı, öğretim kadrosu, altyapı, kurum desteği ve parasal kaynaklar, organizasyon ve karar alma süreçleri ile disipline özgü ölçütler kapsamında değerlendirme yaptı.

Üniversite Yönetiminin Görüşleri

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, “Bu akreditasyon, üniversitemiz bünyesindeki yüksek kaliteli eğitim ve sürekli iyileştirme çabalarının bir sonucudur. Yetkin akademik programlar sunma ve öğrencilerimizin çok yönlü bir eğitim almalarını sağlama taahhüdümüzü yansıtır” diyerek değerlendirme ekibine ve emeği geçen tüm öğretim üyeleri, öğrenciler ve paydaşlara teşekkür etti.

Fakültelerden Teşekkür

Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Sadeler, “MÜDEK Değerlendirme Ekibine teşekkürlerimi sunarım. Bu akreditasyon, fakültemizin gerekli bilgi, beceri ve yeterliliklerle donatıldığını göstermiştir” dedi.

Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Çalmaşur ise, Gıda Mühendisliği Lisans Programının 2 yıl süreyle akredite edilmesinin gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “MÜDEK gibi saygın bir kurum tarafından akredite olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜDEK Hakkında

MÜDEK, mühendislik eğitim programlarının kalitesinin yükseltilmesi amacıyla akreditasyon, değerlendirme ve bilgilendirme çalışmaları yapan bağımsız bir kuruluştur. 2006 yılından beri Avrupa Mühendislik Eğitimi Akreditasyon Ağı (ENAEE) asil üyesi olan MÜDEK, EUR-ACE Etiketi vermek üzere yetkilendirilmiş olup, 2011 yılından beri Washington Accord (WA) üyesidir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —