Tarih: 25.12.2023 16:49

Mutfağınızı pastaneye çevirin: Ustaları kıskandıracak Açma Poğaça tarifi

Facebook Twitter Linked-in

Klasik kahvaltı rutinlerinden sıkıldınız mı? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz, her lokmasında mutluluk hissedeceğiniz bir açma poğaça tarifi! Bu tarif ile açmalarınız pastane kalitesinde olacak.

Kahvaltı sofralarınızı zenginleştirecek, lezzetiyle herkesi etkileyecek harika bir açma poğaça tarifi arıyorsanız, doğru yerdesiniz. Hem yumuşacık hem de lezzetli bu tarifi denemeden geçmeyin!

Bu enfes açma poğaça tarifi ile mutfakta geçirdiğiniz zaman artık daha keyifli ve lezzetli geçecek. Adım adım kolay tarifimizle, kahvaltılarınızda ve günün her saati için ideal lezzetleri keşfedin.

Açma Poğaça Tarifi

Malzemeler

1 su bardağı ılık su
1,5 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurta akı (sarısı üstüne)
3 yemek kaşığı şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 paket kuru maya
6,5-7 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Arası için;

Tereyağ

Üstü için;

Susam
Çörek otu

Açma Poğaça Tarifi

Un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp, karıştıralım, unuda kontrollü bir şekilde ekleyerek hamurumuzu yoğuralım ve 1 saat dinlendirelim.
Dinlendikten sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım ardından 1 tatlı kaşığı tereyağ bezelerin üzerine koyup uzun ince şekil verelim. Videodaki gibi bir birine dolayalım ve uçlarını birleştirip simit şeklini verelim.
Bu işlemi tüm bezelere uygulayalım 30 dk tepsi mayasında bırakalım yumurta sarılarını sürüp, üzerine susam ve çörekotu serpilir.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim.

Artık lezzetli ve kolay bir açma poğaça tarifine sahipsiniz. Bu tarif, sadece kahvaltılarınızı değil, aynı zamanda gün içindeki atıştırmalıklarınızı da bir üst seviyeye taşıyacak. Evinizdeki herkes bu lezzetli açmaları denemek için sabırsızlanacak. Kendi mutfağınızda, pastane kalitesinde açmalar yapmanın keyfini çıkarın ve bu tarifi arkadaşlarınızla paylaşmayı unutmayın!




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —