Tarih: 21.11.2023 14:44

Mutfak dolapları nasıl temizlenir? Parlak mutfak dolapları için etkili temizleme yöntemleri

Facebook Twitter Linked-in

Parlak Mutfak Dolapları İçin Etkili Temizleme Yöntemleri

Özellikle mutfak temizliğinin vazgeçilmezi olan sirke, mutfak dolaplarını yağ ve kirden arındırır. Diğer temizleme işlemlerinde de kullanılabilir. Bunun nedeni, doğal asitler içermesidir. Temiz bir havluyu sirke içeren bir kapta seyreltmeden ıslatın, dolaplardaki yağlı gözenekleri kısa sürede temizlediğini göreceksiniz. Nemli bir süngerle silip, bir bezle tekrar silerek bu işlemin tekrarlanması kirleri tamamen ortadan kaldırır. İşte, diğer parlak mutfak dolapları için etkili temizleme yöntemleri:

Mutfaklar, arkadaşlarımız ve ailemiz için bir buluşma yeridir. Yiyeceklerin, sohbetlerin en keyifli olduğu yerdir. Mutfak dolaplarını ne kadar sildiğinize bağlı olarak, sık sık temizlenmesi gereken yerler vardır. Ancak mutfak dolaplarımız, kiri, tozu, sıçrayan yağı ve diğer kalıntıların ilk hedefidir. Zamanla bu lekeler dolap yüzeylerine yapışır ve temizlemesi çok zorlaşır. Peki, beyaz mutfak dolapları nasıl temizlenir? Bazen mutfak dolaplarınızda yağ birikir ve o kadar kalındır ki kolayca görebilir, ancak kolayca çıkaramazsınız. Böyle durumlarda yağ sökücüler imdadınıza yetişir. Su ile seyreltip kullanabilir ya da köpük formunda olanları da kullanabilirsiniz. Buhar temizleyicisi diğer tercih edilen yöntemlerden biridir. Bu yöntem çoğu mutfak yüzeyini, dolapları için uygundur. Bir buharlı temizleyicinin yardımıyla, mutfak alanınızı dezenfekte etmenin yanı sıra yağı kolayca temizleyebilirsiniz.

Yağlı Mutfak Dolapları Nasıl Temizlenir

Dolaplarınızdan herhangi bir yapışkan pisliği veya yağı çıkarmak söz konusu olduğunda, denemek isteyeceğiniz ilk şey bulaşık deterjanıdır. Yağlı mutfak dolapları nasıl temizlenir? Ilık bir suya bulaşık deterjanı ekleyip 1 -2 damla kadar da çamaşır suyu ilave edildiğinde mutfak dolapları temizlenmeye hazır hale geliyor. Bulaşık deterjanı yöntemi size uymuyorsa, karbonat ve sirke bazlı bir su yapabilirsiniz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —