meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Mutluluğun Sırrı Onda! Yiyende Ne Dert Kalıyor Ne Tasa!

Film izlerken, dışarda vakit geçirirken, yemek yerken veya açken imdada koşan kuruyemişlerin mutlulukla bir ilgisi olduğu ortaya çıktı.

SAĞLIK 11.08.2023 11:03:00 0
Mutluluğun Sırrı Onda! Yiyende Ne Dert Kalıyor Ne Tasa!

Çoğu insan onları tüketmeyi seviyor. Çoğu ortama eşlik edebilen ideal atıştırmalıklar olan kuruyemişler sağlık için de çok faydalı. Yapılan bir araştırma da kuruyemişi mutlaka tüketmeniz için bir neden sunuyor. 

13 BİN 500 KİŞİ İNCELENDİ

Castilla-La Mancha Üniversitesi'nden araştırmacılar, İngiltere'de 37-73 yaşları arasında, çalışmanın başında depresyonda olmayan 13.500'den fazla kişinin verilerini inceledi. Araştırma ekibi, katılımcıların badem, kaju fıstığı ve yer fıstığı gibi tuzsuz, tuzlu ve kavrulmuş fındık yeme alışkanlıklarını kaydetti. Katılımcılar beş yıl boyunca takip edildi ve bu süre zarfında yüzde 8'ine depresyon teşhisi kondu.

HER GÜN 30 GRAM 

Analiz, günde yaklaşık 30 gramlık bir miktar anlamına gelen düşük ila orta düzeyde kuruyemiş tüketiminin yüzde 17 daha düşük depresyon riski ile ilişkili olduğu sonucuna vardı. Bu miktar yaklaşık olarak 20 badem, 15 kaju, 30 kabuklu yer fıstığı veya 40 antep fıstığına eşdeğer.

Ekip kuruyemişlerin beyindeki iltihap önleyici ve antioksidan etkilerinin depresyon konusunda etkili olabileceği sonucuna vardı. Araştırmanın baş yazarı Bruno Bizzozero-Peroni'ye göre sonuçlar obezite, sağlıksız yaşam tarzı davranışları, yalnızlık ve tıbbi durumlar gibi bilinen diğer risk faktörleriyle ilişkili olmayan kişilerde depresyonun önlenmesinde sağlıklı bir beslenme davranışı olarak kuruyemiş tüketiminin rolünü vurguluyor. 

Öte yandan uzmanlar kuruyemiş tüketmeniz için daha pek çok neden olduğunu vurguluyor. 

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Lifli yapısı nedeniyle çekirdek ve diğer kuruyemiş türleri, besinlerin bağırsakta daha yavaş hareket etmesini destekliyor. Daha yavaş hareket eden besinler, tam olarak sindiriliyor. Ayrıca bu şekilde bağırsak hareketleri de düzenleniyor.

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Kuruyemişler içerdikleri E vitamini, B kompleks vitamini ve diğer önemli vitamin ve mineraller sayesinde cildi içeriden destekliyor. Özellikle kuru cilt sorunu olanlar düzenli olarak kuruyemiş tüketerek ciltlerini içeriden besleyebilir. 

İHTİYAÇ DUYULAN VİTAMİN VE MİNERALLERİ SAĞLAR

Vücudun kendisini onarması için ihtiyaç duyulan farklı vitaminler ve mineraller kuruyemişlerden elde edilebilir. Ayrıca kuruyemişlerin içerdiği yapı taşları hücre yenilenme sürecinde de aktif rol oynuyor. 

KİLO VERMEYE YARDIMCI OLUYOR

Badem, fıstık gibi türler harika birer ara öğün olarak kabul ediliyor. Bunun yanı sıra kaju içerdiği yüksek yağ oranı sayesinde tokluk hissinin daha uzun süre korunmasına yardımcı oluyor. Kuru meyvelerle birlikte tüketildiğinde bu besinler kan şekerini dengeliyor.

BEYİN SAĞLIĞINI KORUYOR

Düzenli olarak kuruyemiş tüketmek beyin sağlığını korumaya yardımcı olabilir.Araştırmalara göre günde bir porsiyon kuruyemiş tüketmek, Alzheimer ya da bunama gibi hastalıklara karşı savaşmayı destekliyor. 

KANSERLE MÜCADELEDE ETKİLİ

Her gün önerilen miktarda kuruyemiş tüketmek, vücutta kansere neden olan bileşenlere karşı savaşılmasına yardımcı oluyor. Kuruyemiş türlerinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücutta kansere neden olan serbest radikallere karşı savaş verilebiliyor. 

TİP 2 DİYABETİ KONTROL EDİYOR

Kaju ya da Antep fıstığı gibi yüksek yağ içeriğine sahip besinler kan şekeri seviyelerinin dengelenmesine yardımcı olabiliyor. Böylelikle tip 2 diyabet kontrol altına alınabiliyor. 

KALP KRİZİ RİSKİNİ AZALTIYOR

İçerdikleri sağlıklı yağlar sayesinde kuruyemişler kalp krizi ve inme riskin azaltıyor. Damarlardaki iyi kolesterol seviyesini düzenleyen bu lezzetli besinler, kan akışını düzenliyor. Düzenli olarak kuruyemiş tüketen kişilerin kalp krizi geçirme riski de azalıyor. 


Anahtar Kelimeler: Mutluluğun Sırrı ! Yiyende Kalıyor !

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin