Tarih: 08.07.2023 17:13

Nene Hatun'un hayatı belgesel oldu

Facebook Twitter Linked-in

Atatürk Üniversitesi'nde Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olan genç yönetmen Devrim Aktürk, Erzurumlu Nene Hatun'un hayatını belgeselleştirdi.

Diyarbakırlı olan ve Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü mezunu olan genç yönetmen ve gazeteci Devrim Aktürk, 93 Harbi sırasında Erzurum'da Aziziye savunmasına katılan, Rus işgaline karşı Erzurum’daki halk direnişinin simgesi hâline gelmiş Türk kadın kahraman Nene Hatun'un hayatını belgeselleştirdi.

Aktürk vatani görevini yaptığı sırada belgeselin senaryosunu yazdığını, terhis olduktan hemen sonra da çekimlerine başladığı Nene Hatun'un hayat belgeselini tamamlamanın mutluluğu içerisinde olduğunu söyledi.

Daha önce de yine Erzurumlu bir başka isim olan İbrahim Hakkı Hazretleri'nin de hayat belgeselini çektiğini söyleyen Aktürk, Erzurum'un değerlerine kıymet verilmesi gerektiğini belirtti.

Yakın zamanda Kara Fatma'nın da hayatını belgeselleştireceğini aktaran Aktürk, belgeselde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

BELGESELİN KADROSU
Yönetmen: Devrim AKTÜRK
Konuklar: Zekiye ÇOMAKLI, Ayşe Neslihan HATUNOĞLU, Ömer Yaşar ÖZGÖDEK
Seslendirme: Mustafa ÖZDEMİR, Merve REVAN
Kurgu & Montaj: Devrim AKTÜRK
Işık: Davut TANAS
Teşekkürler: İnşirah Sahaf ve Kitapevi, Erzurum Sevdası Dergisi, Erzurum Evleri, Ömer Faruk KIZILKAYA, Perviz AHMEDOV, Zehra KARABULUT, Davut TANAS...

 

 

 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —