meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

'Netflix laneti' Avustralya Açık'ta tenisçileri vurdu (Artık sporcular da gülüyor--kendi başlarına gelene kadar)

AKTUEL 27.01.2023 01:10:52 0

Birer birer başlarını öne eğdiler, raketlerini parçaladılar, teker teker çantalarını omuzlarına attılar ve hayal kırıklığı içinde korttan çıktılar. Onlar, daha önce hiçbir yayın hizmetinin yaşatmadığı türden 'bir spor lanetinin' kurbanlarıydı...

En iyi 10 tenis profesyonelinin kariyerine mercek tutan Netflix belgeseli Break Point, sosyal medyada (şakayla karışık yapılan paylaşımlarla) bu lanetin sorumlusu olarak gösteriliyor. Zira belgeselde yer alan ve çoğu favori ya da Grand Slam finalisti olan oyuncuların hiçbiri Avustralya Açık’ta ikinci haftaya kalamadı.

Bu oyunculardan üçü olan Nick Kyrgios, Ajla Tomljanović ve Paula Badosa, önceden sakatlanarak turnuvadan çekildi ve başlangıç çizgisini dahi göremedi.

Matteo Berrettini, yeniden dirilen Andy Murray'e beş setlik bir mücadelede mağlup oldu; en kolay maç puanı fileye çarpan Berrettini, kendine acıyan bir gülümsemeyle yenilgiyi kabul etti.

Dünyanın en iyi ikinci kadın oyuncusu olan ve geçen yıl iki defa (Amerika Açık ve Wimbledon’da) Grand Slam finali oynayan Ons Jabeur, üç setin sonunda elendi ve ‘3'üncü turu göremeyenler’ kulübüne katıldı.

Tek erkeklerde üç numaralı seribaşı Norveçli Casper Ruud, (ki yapımdaki en komik anlardan birinin parçasıydı) dünyanın 39 numarası ABD’li Jenson Brooksby tarafından alaşağı edildi. Erkeklerde ABD’nin 1 numarası (dünyanın ise 9 numarası) olan Taylor Fritz ise kendisinden 98 sıra aşağıda yer alan bir oyuncuya yenildi.

Rakip yayıncı Prime Video'daki bir belgeselin yıldızı olan Murray ise ‘çifte suikastçı’ olduğunu kanıtladı; Berrettini'yi yere serdikten sonra, Thanasi Kokkinakis'i de nakavt etti. Sabah saat 4’e kadar süren ve Murray'in kariyerinin en uzun maçı olarak kayıtlara geçen beş setlik gerilimde, Kokkinakis lanet karşısında çaresiz kaldı.

Arnold Schwarzenegger'i kıskandıracak kollara sahip, dünyanın 6 numarası Maria Sakkari, sıralamada 87’inci olan Lin Zhu'ya yenildi.

Kanada'nın büyük umudu olan ve belgeselde Roland Garros'ta Nadal'ın sınırlarını zorlarken gösterilen Félix Auger-Aliassime, daha önce hiç Grand Slam maçı kazanmamış, dünya sıralamasında 71’inci olan Jiří Lehečka tarafından adeta devrildi. Ve daha çeyrek final bile değildi…

Auger-Aliassime dünya sıralamasında 7 numara. Fotoğraf: Getty Images

Gazeteciler, sosyal medya kullanıcıları ve elbette sporcuların ardından, belgeselde yer alan isimlerin teker teker turnuvaya veda ettiğini fark eden Netflix, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 'Açıklığa kavuşturmak gerekirse, bu tamamen bir tesadüf...'

‘Netflix’in laneti’ tartışmasından pek keyif almadığı belli olan Tomljanović ise şöyle bir tweet attı: 'Netflix lanetini bırakabilir miyiz? Bu sadece spor.'

Auger-Aliassime, (en azından ayakta kalan son kişi olduğu süre zarfında), tüm bu olanlara gülmeyi başardı. Bir basın toplantısında kız arkadaşının kendisine sosyal medyada yapılan şakaları gösterdiğini aktaran sporcu, 'Komik olduğunu düşündüm. Belki kaybeden oyuncular bir şekilde bağlantı olduğunu düşünüyorlardır. Ben öyle düşünmüyorum. Ama evet, çok komik.'

‘Netflix laneti’ onun için de geldiğinde, hâlâ bunun komik olduğunu düşünüp düşünmediğini bilmiyoruz.

Bu, belgesel dizinin ikinci bölümünde yer alacak diğer tenisçi grubu için kötü ve tedirgin eden bir haber gibi görünüyor. Öncekilerin talihsizlikleri göz önüne alındığında, belki de Netflix’in Break Point'i bir korku serisi olarak tanıtması daha doğru olabilir.


Anahtar Kelimeler:

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin