Tarih: 25.08.2023 17:03

Netflix, Amazon Prime, Blu Tv En iyi filmler

Facebook Twitter Linked-in

The Father (Amazon Prime)

1. The Father (Amazon Prime)

Bu film, yaşlılığın getirdiği unutkanlık ve bunama sorunlarıyla boğuşan bir adamın hikayesini anlatıyor. Anthony Hopkins, bu rolüyle Oscar ödülü kazandı. Film, izleyiciyi Anthony’nin kafasının içine sokarak onun yaşadığı gerçeklik kaybını hissettiriyor. Filmde Anthony’nin kızı rolünde Olivia Colman da başarılı bir performans sergiliyor.

Nomadland (Disney+)

2. Nomadland (Disney+)

Frances McDormand’ın başrolünde olduğu bu film, ekonomik kriz sonrası evini kaybeden ve karavanla Amerika’yı dolaşan bir kadının yaşamını konu alıyor. Film, gerçek hayattaki göçebe insanlarla yapılan röportajlardan esinlenerek çekildi. Film, hem eleştirmenlerden hem de izleyicilerden büyük beğeni topladı ve Oscar’da en iyi film ödülünü aldı.

The Trial of the Chicago 7 (Netflix)

3. The Trial of the Chicago 7 (Netflix)

1968 yılında Vietnam Savaşı karşıtı gösterilere katılan yedi aktivistin yargılanmasını anlatan bu film, gerçek bir olaydan uyarlandı. Filmde Eddie Redmayne, Sacha Baron Cohen, Mark Rylance gibi ünlü oyuncular yer alıyor. Film, hem tarihi hem de güncel bir bakış açısı sunuyor ve adalet sisteminin sorunlarını gözler önüne seriyor.

Soul (Disney+)

4. Soul (Disney+)

Pixar’ın son animasyon filmi Soul, bir caz müzisyeni olan Joe’nun ruhunun bedeninden ayrılması ve hayatın anlamını aramasını anlatıyor. Film, hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden bir hikaye sunuyor. Filmde müzik, renkler ve karakterler çok başarılı bir şekilde kullanılıyor. Film, Oscar’da en iyi animasyon film ödülünü kazandı.

Sound of Metal (Amazon Prime)

5. Sound of Metal (Amazon Prime)

Bu film, bir metal grubunun bateristi olan Ruben’in işitme kaybı yaşaması ve yeni bir hayata adapte olmaya çalışmasını anlatıyor. Riz Ahmed, bu rolüyle Oscar’a aday gösterildi. Film, işitme kaybının getirdiği zorlukları ve duygu durum değişimlerini çok iyi yansıtıyor. Filmde ses tasarımı da çok etkileyici.

Minari (Blu TV)

6. Minari (Blu TV)

Bu film, Koreli bir ailenin Amerika’ya göç etmesi ve Arkansas’ta bir çiftlik kurmaya çalışması hikayesini anlatıyor. Film, aile içi ilişkileri, kültür çatışmalarını ve hayalleri gerçekleştirmek için verilen mücadeleyi çok samimi bir şekilde aktarıyor. Filmde Steven Yeun, Yeri Han ve Youn Yuh-jung gibi oyuncular yer alıyor. Youn Yuh-jung, bu rolüyle Oscar’da en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülünü kazandı.

The White Tiger (Netflix)

7. The White Tiger (Netflix)

Bu film, Hindistan’da yoksul bir köylü olan Balram’ın zengin bir iş adamının şoförü olması ve sonrasında yaşadığı olayları anlatıyor. Film, Hindistan’ın toplumsal ve ekonomik sorunlarını, sınıf farklılıklarını ve yozlaşmayı gözler önüne seriyor. Filmde Adarsh Gourav, Rajkummar Rao ve Priyanka Chopra Jonas gibi oyuncular yer alıyor. Film, Oscar’a en iyi uyarlama senaryo dalında aday gösterildi.

he Mauritanian (Blu TV)

8. The Mauritanian (Blu TV)

Bu film, 9/11 saldırıları sonrası Guantanamo’da tutuklanan ve yargısız bir şekilde işkence gören bir adamın hikayesini anlatıyor. Film, gerçek bir olaydan uyarlandı. Filmde Tahar Rahim, Jodie Foster, Shailene Woodley ve Benedict Cumberbatch gibi oyuncular yer alıyor. Film, hem gerçekçi hem de duygusal bir anlatım sunuyor. Jodie Foster, bu rolüyle Altın Küre ödülü kazandı.

dijital yayınlar

Dijital Platformlarda Film İzlemenin Artıları ve Eksileri

Dijital platformlar, son yıllarda film ve dizi izleme alışkanlıklarını değiştiren ve geliştiren bir olgu haline geldi. Netflix, Amazon Prime, Disney+, HBO Max gibi dünyaca ünlü platformlar, yerli platformlar olan BluTV, Exxen, PuhuTV, Gain gibi hizmetlerle rekabet ediyor. Peki dijital platformlarda film izlemenin avantajları ve dezavantajları nelerdir? Neden dijital platformlar tercih ediliyor? Dünyanın en büyük dijital yayın platformları hangileridir? Bu yazımızda bu soruların cevaplarını arayacağız.

Dijital Platformlarda Film İzlemenin Avantajları

Dijital platformlarda film izlemenin birçok avantajı vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:

Dijital Platformlarda Film İzlemenin Dezavantajları

Dijital platformlarda film izlemenin birçok avantajı olduğu gibi bazı dezavantajları da vardır. Bunlardan bazıları şunlardır:TIR'ın yaya çarptığı kaza, kamerada

dijital yayınlar

Dünyanın En Büyük Dijital Yayın Platformları

Dijital yayın platformları arasında dünya çapında en çok abonesi olan ve en çok bilinen platformlar şunlardır:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —