Tarih: 06.08.2023 13:19

Nisa Efendioğlu Kimdir? Nisa Efendioğlu Kaç Yaşında, Nereli?

Facebook Twitter Linked-in

Nisa Efendioğlu Kimdir? Kaç Yaşında, Nereli?

Nisa Efendioğlu Hacettepe Üniversitesi İngilizce – Fransızca Mütercim Tercümanlık bölümü mezun olmuştur. Eğitiminin bir kısmını Fransa’da bulunan Paris 8 Üniversitesi’nde başarı ile tamamlayıp, döndüğünde çift anadal programına kayıt yaptırarak İngilizce girdiği bölümde, Fransızca anadilini de başarı ile tamamlamıştır. Galatasaray Üniversitesi’nde Stratejik İletişim Yönetimi alanında yüksek lisans yapmıştır.

Nisa Efendioğlu üniversite eğitimini tamamladıktan sonra TRT World’de çalışmaya başlamıştır. İstanbul’da çalışırken aynı zamanda yüksek lisans yapmıştır. Türkiye’de aldığı görevlerden sonra TRT World’ün Londra ofisine atanmıştır. Londra’da iki yılını geçiren Efendioğlu, ofis çalışmalarının yanı sıra Dünya’nın en iyi on üniversitesi arasında bulunan Londra Ekonomi Üniversitesi’nde Kültür ve Çatışma yüksek lisansını başarı ile tamamlayarak tezini Müslümanlar ve Avrupalılık kavramı üzerine yazmıştır.

2019 yılında Türkiye’ye dönüş yaparak TRT Haber’de Diplomasi Muhabiri olarak göreve başlayan Nisa Efendioğlu, Kazakistan, Belçika, İngiltere, İsviçre, Ukrayna, İtalya, Azerbaycan gibi ülkelerin de içinde bulunduğu birçok ülkeye seyahat ederek hem TRT World hem de TRT Haber kanalına haber içeriği hazırlamaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —