Tarih: 19.02.2023 17:42

Ofiste ve Masa Başı Çalışanlar İçin Boyun Egzersizleri

Facebook Twitter Linked-in

Otururken Nasıl Germe Hareketi Yapılır?

Gün boyunca masanızda oturarak yapabileceğiniz birçok esneme hareketi vardır. Gerinirken, alt sırtınız desteklenecek şekilde sandalyenizde oturmaya devam edin ve ayaklarınızı yerde düz tutun. Kollarınızı esnetmek için hareket ettirmeniz gerekiyorsa, dirseklerinize çarpmamak için sandalyenizi masanızdan uzaklaştırın.

Masa Başı Çalışanlar İçin Boyun Egzersizleri

Aşağıdaki beş egzersiz, sandalyenizden kalkmanızı gerektirmez. Gün boyunca yapacağınız birkaç germe seansı, boynunuzu ağrı ve yaralanmalardan korumaya yardımcı olur.

1. Neck tilts

Neck tilts, boynun arkasındaki kasları gerer. Bu egzersizi yapmak için:

. Neck flexion

3. Neck rotation

4. Neck retraction

5. Neck drop and raise

Bu boyun egzersizi, esnekliği ve hareketi artırmak için boynunuzun hem önünü hem de arkasını çalıştırır:

Bütün Gün Masada Oturmak Boyun Ağrısına Neden Olur Mu?

Masa başı işlerden kaynaklanan boyun ağrısı, ofis çalışanları arasında yaygın bir şikayettir.

İşinize konsantre olduğunuzda, yuvarlak bir omurga ve öne doğru eğilmiş omuzlar ile zayıf bir duruşa kaymak kolaydır.

Bu kötü duruşunuz boyun ağrısına ve devam eden süreçte boyun fıtığı gibi fiziksel sağlık sorunlarına neden olabilir, ancak bazı temel değişikliklerle sorunu çözebilirsiniz.

Boyun ve omuz ağrısının en önemli nedenlerinden biri klavyenizi, farenizi veya monitörünüzü vücudunuzdan çok uzağa yerleştirmektir. Bu, mesafeyi telafi etmek için öne oturmanızı ve kaslarınızı sürekli gergin bir konuma getirmenizi sağlar. Bu noktada boyun retraksiyon egzersizleri boyun ağrınızı hafifletebilir. Çenenizi içeri sokun ve başınızı koltuk başlığına geri itiyormuş gibi yapın, ardından birkaç kez tekrarlamadan önce birkaç saniye bekleyin. Boyun retraksiyon egzersizi sırasında boynunuzun önünde ve arkasında biraz gerginlik hissetmeniz gerekir.

Masamda Omuzlarımı Nasıl Gevşetebilirim?

Omuz ağrısı çok yaygın bir sorundur ve gergin veya stresli olduğunuzda daha da kötüleştiğini fark edebilirsiniz. Çünkü omuz kaslarınız baskı altındayken gerilir.

Tüm bu gerginlikten kurtulmak için omuzlarınızı kulaklarınıza kadar kaldırarak derin nefes alın. Nefes verirken omuzlarınızı serbest bırakın. Bunu birkaç kez tekrarlayın. Ayrıca karşı elinizle omzunuzdaki kasları sıkmak ve serbest bırakmak da rahatlama sağlayabilir.

Günde birkaç kez basit boyun egzersizleri ve omuz germe hareketleri yaparak kasların ağrılı veya gergin hissetmesini durdurabilir ve daha sonra ortaya çıkacak yaralanmaları önlemeye yardımcı olabilirsiniz.

Sağlıklı Bir Boyun ve Omuz İçin İyi Bir Duruş Nasıl Olmalıdır?

Boyun ve omuz esnemelerini tamamladıktan sonra tekrar çalışmaya başlamadan önce iyi bir duruşta oturduğunuzdan emin olmak için aşağıdaki kontrol listesini kullanın. Duruşunuz için yapacağınız esneme hareketleri, gün boyunca doğru oturma pozisyonunu korumanıza yardımcı olur. Unutmayın, vücudumuz uzun süre oturmak için tasarlanmamıştır, bu yüzden hareket etmek için her saat başı sandalyenizden kalkmayı unutmayın.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —