Tarih: 18.07.2023 13:42

Öğretmen Temmuz 14 Günlük Maaş Farkı Ne Kadar?

Facebook Twitter Linked-in

Milyonlarca memur gibi öğretmenlerin de Temmuz ayında ne kadar maaş alacakları belli oldu. Öğretmenlere yüzde 17 oranında zammın yanında bir de seyyanen zam yapıldı. Artan hayat pahalılığına karşı öğretmenlerin ekonomik durumlarının sağlamlaştırılması için alınan bu karar öğretmenleri sevindirdi. Temmuz maaşlarını alan öğretmenler heyecanla 14 günlük maaş farkı ve seyyanen zammın yatmasını bekliyor.

ÖĞRETMEN TEMMUZ 14 GÜNLÜK MAAŞ FARKI NE KADAR?

Milyonlarca memurun zamlı maaşları 15 Temmuz'da hesaplara yattı. Memurlar maaşlarına işlenmeyen 14 günlük maaş farkı alacaklarının ne kadar olduğunu büyük bir heyecanla bekliyor. Yapılan hesaplamalara göre Temmuz 2023 maaş farkının öğretmenlerde ortalama 1000 TL seviyesinde olması bekleniyor.

ÖĞRETMEN SEYYANEN ZAM NE KADAR?

MEB bünyesinde görev yapan öğretmenleri sevindiren açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan beklenen seyyanen zam açıklamasını duyurdu. Buna göre öğretmenlere yüzde 17'lik zammın yanında bir de 8077 TL civarında seyyanen zam yapıldı.

ÖĞRETMEN MAAŞ FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Memurların maaş farklarının hesaplanmasına geçildi. Maaş farklarının Temmuz ayının sonlarına doğru memurların hesaplarına geçmesi bekleniyor. 20 Temmıuz'dan sonra maaş farklarının yatırılması bekleniyor. Konuya dair henüz resmi bir açıklama gelmedi.

ÖĞRETMEN SEYYANEN ZAM NE ZAMAN YATACAK?

Öğretmenlere verilen seyyanen zammın da 20 Temmuz'dan itibaren hesaplara yatırılması bekleniyor. 

MAAŞ FARKI VE SEYYANEN ZAM AYNI GÜN MÜ YATACAK?

Öğretmen maaş farkı ve seyyanen zammın birlikte yatması durumunda öğretmenlere yaklaşık olarak 9000 TL gibi bir ücret yatırılacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —