meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Oje Taşırmadan Nasıl Sürülür? Mükemmel Oje Nasıl Sürülür?

Kadınların kullanmayı sevdiği kozmetiklerden biri de ojedir. Zevkle kullanılmasına rağmen birçok kadın fırça ile oje dökülmesinden ve dalgalı izlerden muzdariptir.

AKTUEL 26.02.2023 16:07:49 0
Oje Taşırmadan Nasıl Sürülür? Mükemmel Oje Nasıl Sürülür?

Kusursuz ve taşırmadan oje sürmek her zaman mümkün olmuyor. Oje sürüyorum ama taşırıyorum, dalgalı görünüyor ve fırça izi belli oluyor diyorsanız yazımız tam da size göre! Sizler için kusursuz ve göz alıcı eller için nasıl oje sürmeniz gerektiğini anlattık. Bu kolay oje sürme tekniklerini dikkatlice uygulayarak kolayca oje sürebilirsiniz. 

EVDE OJE NASIL SÜRÜLÜR?

Öncelikle tıpkı makyaj öncesi cildi makyaja hazırladığımız gibi, oje sürmeden evvel de önce tırnaklarımıza gereken bakımı yapmak gerekiyor. Pratik ve kusursuzca oje sürmenize yol gösterecek 6 adım şöyle:

TIRNAKLARINIZI TEMİZLEYİN

Oje sürmeye başlamadan evvel tırnaklarınızda oje kalıntıları varsa onları temizlemekle başlayın. Tırnaklarınızda kalan oje kalıntılarını aseton ile temizleyin. Ellerinizi yıkayın ve kurulayın.

TÖRPÜLEYİN

İkinci adım tırnakları şekillendirme. Uzun tırnaklara sahipseniz kısaltabilir yahut badem, oval, küt gibi manikür seçeneklerinden birini seçerek tırnaklarınızı bu şekilde törpüleyebilirsiniz. Tırnak yüzeyiniz tırtıklı ve pürüzlüyse ojeniz katmanlı gözükecektir. Bu nedenle buff törpü kullanarak tırnaklarınızın yüzeyini pürüzsüzleştirin.

TIRNAK ETLERİNİ TEMİZLEYİN

Tırnak etlerini kesmek, tırnak dibinde enfeksiyon riski oluşturabilir. Bu nedenle tırnak etlerinizi kesmek yerine ahşap bir çubuk yardımıyla hafifçe geriye doğru itin.

BAZ KULLANIN

Kırmızı, siyah, sarı gibi renkli ve koyu renkli ojeler tırnaklarınızda renk değişikliğine neden olabilir. Oje sürmeden önce baz kullanarak böyle bir durumla karşı karşıya kalmazsınız. Baz olarak şeffaf oje kullanabilirsiniz. Kolay kırılan ve soyulan tırnaklara sahipseniz seçiminizi sertleştirici baz ojeden yana kullanın.

3 FIRÇA DARBESİ UYGULAYIN

Fırçaya az oje almanız taşırmanızı ve dengesiz dağıtmanızın önüne geçer. 3 fırça darbesiyle ojeyi sürün. Önce tırnağınızın ortasından başlayın. Fırçayı tırnak dibinize kadar ittirmeyin. Sonra sağına ve soluna da sürdükten sonra 3 aşamada oje sürme işlemini tamamlayabilirsiniz. İlk kat kuruduktan sonra eğer renk net bir şekilde ortaya çıkmadıysa ikinci katı da sürebilirsiniz. İkinci katı da aynı teknikle sürün.

KORUYUCU BAZ UYGULAYIN

Tırnak ucundan ojenin çabuk çıkmaması ve parlak görünmesi için son adım baz uygulamak. Ojeniz kuruduktan sonra tırnaklarınıza baz uygulayın. Ayrıca oejeleriniz kuruduktan sonra ellerinizi ve tırnak etlerinizi de nemlendirmeyi unutmayın.

FRENCH OJE NASIL SÜRÜLÜR?

Her sezon oje trendleri arasında olan french oje, pek çok kadının ilk tercihi. Tırnakların uçlarının beyaz geri kalanın ise açık tonlara boyandığı french ojeyi uygulamak için, bir beyaz bir de uçuk pembe yahut daha açık beyaz tonlarında oje satın alın. Açık renkli ojeyi tırnağınıza ilk kat olarak uygulayın. Ardından tırnaklarınızın uzun kısmına şeritler halinde beyaz oje sürün. Bu aşamada zorlanırsanız şeffaf bantlar yapıştırarak beyaz kısımları yapabilirsiniz. Son olarak ojeniz kuruduktan sonra üzerine şeffaf oje geçerek frenc oje sürme işlemini tamamlayabilirsiniz.

DIŞINA TAŞIRMADAN OJE NASIL SÜRÜLÜR?

Ojeyi taşırmadan sürmek için yapacağınız şey çok basit. Fırçaya fazla oje almayın. Az miktarda ojeyi tırnağınızın tam ortasından başlayarak sürün. Ardından sağ ve sol köşelere sürün. Ojeyi tırnak etinize çok yaklaştırmayın. Oje etinize bulaşırsa hemen silmeyin, kurumasını bekleyin. Kuruduktan sonra kulak çubuğuna az miktarda aseton döküp bulaşan yerleri temizleyebilirsiniz.

OJENİN KALICILIĞI NASIL ARTTIRILIR?

İlk yöntem tırnak bazı. Oje sürmeden evvel tırnak bazı kullanmak tırnakları ojeden koruyacağı gibi, ojenin kalıcılığını da arttıracaktır. Bunun için tırnak bazını tırnağınıza sürün. Kurumasını bekleyin. Ardından üzerine ojeyi uygulayın.

İkinci yöntem ojenin üzerine şeffaf cila sürmek. Ojenizi sürdükten sonra ince bir kat şeffaf oje sürerek kalıcılığını arttırabilirsiniz. 3 günde bir ojenizin üzerine şeffaf cila sürün. Şeffaf cilayı parlak seçebileceğiniz gibi mat da tercih edebilirsiniz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

30.3° / 21.9°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin