Tarih: 13.02.2023 10:56

Okullar Ne Zaman Normal Eğitime Geçecek? İlkokul, Ortaokul ve Liseler Ne Zaman Açılacak?

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen deprem faciasının ardından önemli açıklamalarda bulundu. Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından bir çok il hasar görmüş birçok vartandınız hayatını kaybetmişti. Ülke genelinde milli yas ilan edilip eğitim öğretime ara verilmişti. binlerce öğrenci ve veli okulların yeniden açılacağı tarihi araştırmaya koyuldu. Peki, okullar ne zaman açılacak? Deprem bölgesinde okullar açılacak mı? okullarda uzaktan eğitime geçecek mi? İşte tüm detaylar haberimizde..

 

OKULLAR UZAKTAN EĞİTİME Mİ GECECEK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut özer tüm okulları eğitim öğretime 20 Şubat itibariyle geçeceğini ve okullarda uzaktan eğitime geçirmeyeceğini açıkladı. Buna göre okullarda ikinci dönem 71 ilde 20 Şubat Pazartesi günü başlayacak. Deprem bölgesinde ise eğitim öğretim 1 Marttan sonra başlaması bekleniliyor.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

'10 ilde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 1 Mart tarihi itibariyle 10 ilimizde bölgesel eğitim öğretime geçme kararı vermeyeceğiz. İlçe ve okul temelli kararlar alacağız. 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.' şeklinde konuştu. Bakan Özer, 'Kahramanmaraş merkezli depremin etkiledi 10 ilimizde, ihtiyaç olan yerlerde ikili öğretime geçeceğiz, kapasiteyi maksimum ve verimli kullanacağız.' İfadelerine konuşmasında yer veri.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —