Tarih: 14.10.2024 16:09

OKULLARDA ACİL AMBULANS EĞİTİMLERİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, 2024-2025 eğitim-öğretim dönemine hızlı bir başlangıç yaparak öğrenciler için acil ambulans hizmetleri tanıtım ve bilgilendirme etkinlikleri düzenlemeye başladı. İlk etkinlik, Ortahisar Çukurçayır Hami Yıldırım İlkokulu’nda, İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Yusuf Eray Uslu’nun katılımıyla gerçekleşti. Etkinlikte, ev sahipliğini okul müdürü Abdullah Akın Şen üstlendi.

Program kapsamında, öğrencilere hastane öncesi acil sağlık hizmetleri ve 112 Acil Ambulans Hizmetleri hakkında detaylı bilgi verildi. Ambulansların hangi durumlarda aranması gerektiği ve trafikte ambulanslara nasıl geçiş önceliği sağlanması gerektiği konularında farkındalık çalışmaları yapıldı. Çocuklara konuyla ilgili boyama kitapları dağıtılarak eğlenceli bir öğrenme ortamı sağlanırken, eğitim için tahsis edilen ambulansın incelenmesine de olanak tanındı.

Yetkililer, ambulans siren sesini duyduğumuzda sakin ve kontrollü bir şekilde yol vermenin önemine dikkat çekerek, acil durum hatlarının gereksiz yere meşgul edilmemesi gerektiği mesajını vurguladı.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü, toplumun her kesiminde farkındalığı artırmak için benzer etkinlikleri yıl boyunca sürdürecek.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —