Tarih: 07.06.2024 14:57

Oltu Belediyesi, 3 Ayda 200 Köpeği Kısırlaştırarak Tedbir Aldı

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum'un Oltu ilçesinde, vatandaşların artan şikayetleri ve özellikle okul çevrelerinde yaşanan saldırılar sonrasında, Oltu Belediyesi harekete geçerek önemli bir adım attı. Belediye ekipleri, 200'e yakın sahipsiz köpeği kısırlaştırma ve tedavi işlemlerinden geçirdi.

Oltu Belediyesi Veteriner Hekimi Berk Anıl Özkul'un koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar, sokak köpeklerinin kontrol altına alınması ve yaşamlarının iyileştirilmesi amacıyla hayvanseverlerden olumlu tepkiler aldı.

Şehir genelinde artan şikayetler ve saldırıların önüne geçmek için harekete geçen belediye ekipleri, özellikle okul çevrelerinde güvenlik endişesi yaratan köpekleri belirleyerek Erzurum Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağına teslim etti.

Kısırlaştırma ve çeşitli tedavi işlemlerinin yanı sıra, uyuz, yaralı ve güçten düşmüş köpekler için de özenle rehabilitasyon süreçleri uygulandı. Canlar, en az 10 gün süren tedavilerin ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından alındıkları yaşam alanlarına yeniden bırakılmakta.

Oltu Belediye Başkanı, sokak hayvanlarının sağlık ve güvenliklerini önemsediklerini belirterek, "Vatandaşlarımızın güvenliği ve sokak hayvanlarının refahı bizim için önemli. Bu çalışmalarla hem şehrimizin güvenliğini sağlamayı hem de sokak hayvanlarının yaşam koşullarını iyileştirmeyi hedefliyoruz" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —