Tarih: 19.07.2023 11:20

Onları Yiyen Gün Boyu Susamıyor! İşte Susuzluğu Gideren 4 Gıda!

Facebook Twitter Linked-in

Sıcak günlerde vücudumuz daha çok sıvı kaybediyor. Bu durum susuzluk olarak bilinen dehidrasyon riskini artırıyor. Dehidrasyonu önlemenin yolu ise su içeriği yüksek gıdalar tüketmek. 

İŞTE SUSUZ KALDIĞINIZI GÖSTEREN BELİRTİLER

Susuzluk ağız kuruluğu, yoğun susama, düzenli idrar yapmama, koyu renkli idrar, yoğun yorgunluk ve halsizlik, baş dönmesi, vücut krampları ve düşük kan basıncına yol açabiliyor. 

Uzmanlar yaz aylarında 4 yiyeceğe ağırlık verilmesi gerektiğini belirtiyor. 

KARPUZ

Yüzde 90'u su olan karpuz hava sıcaklığının yükseldiği günlerde harika bir seçim. Ayrıca karpuz, vücudun bağışıklığını ve sağlığını güçlendiren antioksidanlar ve vitaminler açısından zengin.

ÇİLEK

Çilek ise yüksek su içeriğine sahip ve aynı zamanda C vitamini açısından zengin. Lezzeti ile özellikle çocukların çok sevdiği çilekleri sade olarak, meyve salatasında yiyebilir veya soğuk smoothie'ler yapabilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU

Fazla elektrolit içeren Hindistan cevizi suyu tadı ile, normal su içmeyi sevmeyenler için güzel bir alternatif olabilir. 

SALATALIK

Salatalığın yüzde 95'i sudan oluşur. Ayrıca antioksidanlar ve iltihap önleyici özelliklere sahip diğer bileşenler açısından zengin. Nötr bir tada sahip olan salatalık sıcak günlerde çok hafif ve serinletici bir atıştırmalık olabilir. 

Peki yaz aylarında susuzluğa karşı hangi yiyeceklerden kaçınmak lazım? 
Uzmanlar idrar söktürücü etkileri olan yiyecek ve içeceklerden kaçınılması gerektiğini belirtiyor. Bu gıdalar arasında kahve ve diğer yüksek kafeinli içecekler, alkol, çay, meyve suyu ve şeker açısından zengin alkolsüz içecekler, kuşkonmaz ve enginar bulunuyor. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —