Tarih: 26.12.2023 16:40

Ördek yavrusu ismi nedir? Ördek yavrusuna ne denir?

Facebook Twitter Linked-in

Ördek Hangi Familyadan Gelir?

Ördekler, ördekgiller (Anatidae) familyasına aittir. Bu familya, ördeklerin yanı sıra kazlar ve kuğuları da içerir. Ördekler kısa bacaklı, kısa gövdeli ve tıknaz bir vücuda sahiptir. Yassı gagalı ve paytak yürüyüşüyle ördekler tavuktan daha iridir. Doğada yabanıl ve evcil türleri bulunan ördeklerin eti ve yumurtası oldukça değerlidir.

Ördek Ana Vatanı Neresidir?

Ördeklerin ana vatanı belirli bir bölgeyle sınırlı değildir; çünkü bu kuşlar dünya çapında birçok farklı habitat ve ekosistemde bulunurlar. Vahşi ördek türleri, Kuzey Amerika'dan Avrasya'ya, Afrika'dan Avustralya'ya kadar geniş bir coğrafi dağılıma sahiptir. Ördekler geniş bir yayılım gösterdikleri için her bölgede farklı olabilmektedir. Yaygın ördek türleri ise yeşilbaş ördek, yaban ördeği, kahverengi ıslıkçı ördek, yaz ördeği, ak yüzlü ıslıkçı ördektir. Yetiştirilmesi yapılan ördek çeşitleri ise; Pekin ördeği, Amerikan ördeği, Aylesbury ördeği, Khaki ördeği, İndian Runner ördeğidir.

Ördek Yavrusu İsmi

Sevimli bir kuş türü olan ördekler suyu çok severler. Göl ördeği olarak da bilenen ördekler ortalama 28 günlük kuluçka sürelerinden sonra yavrularını dünyaya getirirler. Yeni doğmuş ördek yavrularına ise halk arasında “suna” adı verilir. Doğada yaşayan ördeklerin aksine çiftlikte doğmuş yavru ördekler suyla baş etmesini hemen öğrenemez. Hatta takip edilmediği takdirde boğulabilirler. Bununla birlikte suyu çok seven yavru ördeklerin sığ bir suda yüzmeleri önerilir. Elbette ki bu süreç gözlem altında olmalıdır.


Ördek Yavrusuna Ne Denir?

Anadoluda suna adıyla anılan ördek yavrusu aslında cinsiyetsiz bir isimdir. Dişi ve erkek ördek isimleri nedir diye bir araştırma yaptığımızda erkek ördek olarak bilinen “suna” kelimesiyle karşılaşırız. Buna karşın pratikte halk arasında bu söylem hem dişi hem de erkek ördekler için kullanılır. Şimdi ördek yavruları hakkında genel bilgileri inceleyelim:

Doğum ve İlk Günler:

Fiziksel Gelişim:

Beslenme:

Sosyal ve Davranışsal Gelişim:

Eğitim ve Bakım:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —