Tarih: 25.07.2024 11:01

Ordu'da Fındık Hasadı Öncesi Yevmiye Krizi Büyüyor

Facebook Twitter Linked-in

Fındık sezonunun başlamasına haftalar kala, Ordu'da üreticiler ile mevsimlik işçiler arasında yevmiye krizi patlak verdi. Ordu Ziraat Odalarının yaptığı toplantı sonrası işçi yevmiyelerinin 800 lira olarak belirlenmesine rağmen, dayıbaşı lobisi bu ücreti kabul etmeyerek, 1200 lira yevmiye talebinde ısrar ediyor.

Ordu Ziraat Odalarının 800 lira olarak belirlediği günlük ücretin altında çalışmayı reddeden doğu illerinden gelen mevsimlik işçiler, üreticileri fındık toplamamakla tehdit ediyor.

Üreticilerden alınan bilgilere göre, aradıkları dayıbaşılar "1200 liranın aşağısına fındık toplamaya gelmeyiz. Biz bu fiyata çalışıyoruz. Kendi aramızda diğer dayıbaşılarla da böyle anlaştık. İster fındık toplatırsınız ister toplatmazsınız" diyerek üreticilere meydan okudu.

Bu durum, fındık hasadının başlamasına kısa bir süre kala üreticileri büyük bir belirsizlik ve endişe içinde bıraktı. Ordu'da üreticiler, bu yevmiye krizinin nasıl çözüleceğini ve fındık hasadının zamanında yapılıp yapılamayacağını merak ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —