Tarih: 14.11.2023 09:21

Organ Bağışı Haftası'nda Organ Bağışının Önemi Vurgulandı

Facebook Twitter Linked-in

Rize İl Sağlık Müdürlüğü, 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında "Organ ve Doku Nakli Bağış ve Koordinasyon Süreçleri" konulu bir eğitim düzenledi. Eğitimde, organ bağışının önemi ve organ bağışı yapmanın yolları anlatıldı.

Eğitimde konuşan Sağlık Hizmetleri Başkanı Merve Koto, organ bağışının, organ yetmezliği yaşayan hastalar için hayat kurtarıcı bir işlem olduğunu söyledi. Koto, "Organ bağışı, herhangi bir sebeple fonksiyonunu yitirmiş olan organ ve/veya organların yerine bir yenisinin nakledilerek hastaların tedavi edilmesi işlemidir. Ülkemizde organ yetmezliğine bağlı olarak, organ nakli bekleyen hasta sayısı her geçen gün artış göstermektedir. Bu nedenle organ yetmezliği yaşayan hastalarımızın sağlıklarına kavuşabilmesi için organ bağışı oranları ve organ nakli sayılarının arttırılması Bakanlığımızın ana hedefleri arasındadır." dedi.

Koto, organ bağışı yapmanın birçok yolu olduğunu belirterek, "Organ bağışı yapmak isteyen vatandaşlar, il sağlık müdürlükleri, hastaneler, organ nakli yapan merkezler, aile hekimliklerine başvurabilirler. Organ bağışı yapmak isteyen kişiler, belirtilen yerlere başvuru yaparak iki tanık huzurunda bir belge imzalayarak organ bağışı kartına sahip olurlar." ifadelerini kullandı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —