Tarih: 06.08.2024 13:49

Ortahisar Belediyesi’nden Ruhsatsız Konaklama Tesislerine Sert Denetim

Facebook Twitter Linked-in

Ortahisar Belediyesi, şehrin turizm kalitesini korumak ve haksız rekabeti önlemek amacıyla ruhsatsız konaklama tesislerine yönelik denetimlerini sürdürüyor. Son yapılan denetimlerde, işletme ruhsatı bulunmayan 23 konaklama tesisi mühürlenerek faaliyetten men edildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren tesislerle ilgili kanunun gereğini yerine getireceğiz. Şehrimizin turizm algısına zarar vermemek için denetimlerimiz aralıksız devam edecek,” dedi.

Zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği bu operasyonla, ruhsatsız tesislerin turizme zarar vermesinin önüne geçilmesi ve şehirdeki turistik standartların korunması hedefleniyor. Başkan Kaya, yasalara uygun olarak işletilen tesislere teşekkür ederek, ruhsatsız işletme sahiplerini gerekli şartları yerine getirmeleri konusunda uyardı.

Ortahisar Belediyesi, şehrin turizm ve konaklama sektöründeki kaliteyi artırmak amacıyla, denetimlerini düzenli olarak sürdürecek ve kanunlara uygun işletmeleri desteklemeye devam edecek.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —