Tarih: 11.08.2023 10:57

Otomobil Sahiplerini Üzecek Haber!

Facebook Twitter Linked-in

Akaryakıt fiyatları yükseldi mi, otomobil sahipleri tarafından merak edilen konuların başında gelirken son zamanlarda yapılan zamlara ek bir zam açıklaması henüz gelmese de önümüzdeki günlerde zam gelebileceği belirtiliyor. 

Petrol fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle akaryakıta kallavi bir zam geleceği iddiaları sosyal medyada dolaşmaya başladı. Dolar kurunun 27 lira üzerinde sabitlenmesiyle petrol fiyatlarının 86 dolara yükselmesinin ardından bu hafta benzine 3 TL motorine 4 TL birden geleceği iddiaları dolaşmaya başladı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR

Ham petrolün fiyatı, döviz kuru ve akaryakıt dağıtım şirketlerinin kar marjları gibi bir dizi faktör etkilidir. Brent petrolün son 4 ayın zirvesine çıkması ve dolar kurunun 27 lira üzerinde sabitlenmesi, akaryakıt fiyatlarında yeni bir zam beklentisini artırdı. Ancak bu konuda sektör kaynaklarından henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Akaryakıt fiyatları her gün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenir. EPDK, akaryakıt fiyatlarını belirlerken, yukarıda bahsedilen faktörleri dikkate alır. EPDK, akaryakıt fiyatlarında bir değişiklik yapılıp yapılmayacağını açıklayacaktır.

Akaryakıt fiyatları, ham petrolün fiyatı, döviz kuru ve akaryakıt dağıtım şirketlerinin kar marjları gibi bir dizi faktöre bağlı olarak belirlenir.

Akaryakıt fiyatları, her gün Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından belirlenmektedir. EPDK, akaryakıt fiyatlarını belirlerken, yukarıda bahsedilen faktörleri dikkate almaktadır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —