meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Oturma Odası Nasıl Dekore Edilir? Oturma Odası Dekorasyonu İçin Püf Noktalar!

Evin en göz alıcı alanlarından biri olan oturma odalarını tasarlarken akılda tutulması gereken bazı püf noktaları var. Peki oturma odası nasıl tasarlanır? Salon tasarımı yapılırken nelere dikkat edilmelidir?

AKTUEL 14.02.2023 11:52:22 0
Oturma Odası Nasıl Dekore Edilir? Oturma Odası Dekorasyonu İçin Püf Noktalar!

Ev dekorasyonunda her odanın kendine has ihtiyaçları olsa da; Tercih ettiğiniz stili belirlerken göz önünde bulundurmanız gereken birkaç faktör vardır. Evinizin büyüklüğüne ve şekline göre odalarda kullanacağınız unsurlara, ışık miktarına veya renklere karar verebilirsiniz. Evin en popüler alanlarından biri olan salonlarda onlarca seçenek arasından doğru ve ölçülü bir dekorasyon oluşturmak bazen zor olabiliyor. Kötü tasarlanmış bir oturma odası, sizi konfor alanınızdan uzak bir odayla baş başa bırakabilir. Sessiz ve rahat bir oturma odasının nasıl planlanacağını birlikte adım adım öğrenelim.

OTURMA ODASI RENK SEÇİMİ NASIL OLMALI?

Bir odayı ön plana çıkaran en önemli faktör içerisinde kullanılan renklerdir. Renk seçiminde tamamlayıcı parçaları bir arada kullanarak kusursuz bir dekorasyon oluşturmanız mümkündür. Zemin, duvar ve eşyaların renkleri birbiriyle ahenk içinde olması için belirli bir stili de temel alabilirsiniz. 

Oturma odalarında karmaşa oluşmaması açısından altıdan fazla renk kullanmamalısınız. İlk üç rengin aynı renk ailesinden olması oldukça önemlidir. Örneğin; bej, krem ve altın rengi bir arada rahatlıkla kullanılabilir. Daha sonra iki yan renk ile destekleyici bir bakış açısı oluşturabilirsiniz. Son olarak da ana renklerle kontrast oluşturabilecek bir renkle dekorasyonunuzda muhteşem bir uyum sağlayabilirsiniz.

Renk seçiminde en çok dikkat edilmesi gereken şey hangi tarzı dekorasyonda kullanıyor olursanız olun karmaşık ve kasvetli bir görünüm oluşmamasına özen gösterin. 

OTURMA ODASI NASIL DİZAYN EDİLİR?

Oturma odalarının dekorasyonunda hangi eşyaların kullanılacağı ve nasıl yerleştirileceğinden önce o alanda hakim olacak stilin belirlenmesi gerekir. Tek bir dekorasyon tarzı yerine birden fazla stili iç içe kullanmayı planlıyorsanız; aralarında bütünlük olmasını göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederiz.

Örneğin maksimalist tarz dekorasyon ile minimalist tarz dekorasyonun bir arada kullanılması mümkün değildir. Alacağınız parçalara bu faktörü göz önünde bulundurarak seçmeniz gerekmektedir. 

OTURMA ODASI DEKORASYONU NASIL YAPILIR?

Oturma odasında eşyalarınızı saklamak ve sergilemek için belirli alanlar oluşturmanız gerekmektedir. Çünkü bu alanın estetik ve dekoratif görünmesinin yanı sıra; işlevsellik açısından da size zenginlik sunması önemlidir. Oturma odalarında şık görünecek depolama alanlarına yer açarak size özel dokunuşlar yapabilirsiniz.

Duvarlarda dekoratif raflar kullanarak üzerine mumluk, biblo ve vazolar yerleştirebilirsiniz. Hem yer tasarrufu hem de duvar dekorasyonu oluşturmak için bu harika bir seçenektir.

Kitaplıklar ile hayal dünyanızı dışa yansıtacak bir alan şekillendirerek harika bir dekorasyon oluşturabilirsiniz.

Oturma odasının dekorasyonunun en önemli parçası olan koltukları seçerken oldukça hassas davranmanız gerekiyor. Bu noktada öncelikle kendinize sormanız gereken bazı sorular var. Evinizde kaç kişinin yaşadığı ve koltuklarınızda kaç kişinin oturacağına göre seçiminize ağırlık vermelisiniz. Daha sonrasında koltukların hangi amaçla kullanılacağı da dikkat edilmesi gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Eğer uyumak ve uzanmak için koltuk almak istiyorsanız konforun ilk sırada olmasına özen göstermelisiniz.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin