Ovulasyon Dönemi Nasıl Hesaplanır? Hamile Kalmak İçin En Uygun Dönemler...

Bebek sahibi olmaya çalışıyorsanız, yumurtlama döneminde denediğiniz yöntemleri eşleştirerek bebek sahibi olma şansınızı artırabilirsiniz. Yumurtlama dönemi nasıl hesaplanır?

SAĞLIK 22.01.2023 14:06:02 0
Ovulasyon Dönemi Nasıl Hesaplanır? Hamile Kalmak İçin En Uygun Dönemler...

Anne ve baba olmak isteyen tüm çiftlerin gebelik şansının arttığı yumurtlama döneminde çocuk sahibi olmaya çalışma yöntemlerini kullanmaları çok daha etkilidir, bu anlamda yumurtlama döneminin belirlenmesi çok önemlidir. ve buna göre hareket edin. Yumurtlamaya yakın cinsel ilişki, hamilelik şansını arttırarak hamileliğin oluşması için temiz bir zemin hazırlar. Her sağlıklı kadının uyması gereken adet döngüsünde yumurtlama gününün hesaplanması son derece önemlidir. İşte Kadınlarda yumurtlama hakkında bilgiler...

DOĞURGANLIK DÖNEMİ NEDİR? EN DOĞURGAN DÖNEMİ ANLAMAK İÇİN YÖNTEMLER...

Ergenlik döneminden menopoz evresine kadar geçen süreci kapsayan doğurganlık döneminde doğurganlığın arttığı ve azaldığı bazı evreler vardır. Hamile kalmak için en kuvvetli ihtimalin olduğu 5-6 günlük süreç yumurtlama zamanını sinyallerini verir. Herkesin adet kanamasının görüldüğü ay farklı olduğu için yumurtlama dönemi de farklıdır. Doğurganlık dönemini kolaylıkla tespit edebilmek için işinize yarayacak tavsiyeleri sizlere derledik.

1- Yumurtlama takvimi için adet döngünü takip et!

2- Servikal mukus salgını incele!

3- Yumurtlama ağrısını (mittelschmerz) gözlemle!

4- Tükürükle yumurtlama testi yap!

5- Yumurtlama evresinde vücut ısını ölç!

6- Yumurtlama döneminde rahim ağzını gözlemle!

DOĞURGANLIĞIN EN FAZLA OLDUĞU GÜN HANGİSİ? HAMİLELİK İÇİN NE ZAMAN İLİŞKİYE GİRİLMELİ?

Yumurtalıklarda bekleyen olgun yumurta hücresi döllenmek üzere serbest bırakıldığında fallop tüpünden geçer. Yumurtlamanın adetinizden 12 ila 18 gün önce adetinizden 14 gün önce olması normaldir. Yumurta yumurtladıktan sonra 1 gün canlı kalabilir. Bunun için erkeğin sperme ihtiyacı vardır. Gebelik için yumurtlama gününün beklenmesine gerek olmadığı bilinmelidir.

Çünkü sperm hücresi ilişki sonrasında fallop tüpünde 3-5 gün canlı durabilir. Yumurta yumurtalıkta salınınca hala döllenme şansı vardır. Yumurta döllenmeyince adet dönemi esnasında atılır.

YUMURTLAMANIN BELİRTİLERİ NELER? YUMURTLAMA NASIL ANLAŞILIR?

Sağlıklı kadın vücudunda her ay başı görülen adet döngüsünde vajinal akıntıda salgılar artar. Yumurta akı kıvamındaki şeffaf akıntı yumurtlamadan birkaç gün öne görülmeye başlar. Vücut ısısı ortalama 1 derece artar ve kasık bölgesinde ağrılar ortaya çıkar. Kimi zaman bu ağrıya hafif vajinal kanama da eşlik edebilir. Göğüsler hassaslaşır, karın şişer ve cinsel ilişki isteği artar.

KADINLARDA YUMURTLAMA DÖNEMİ TESTİ NASIL YAPILIR?

Düzenli bir regl süreci olan kadınlarda yumurtlama olayı regl kanamasından ortalama 2 hafta önce meydana gelir. Ovulasyon (yumurtlama) dönemi en kolay böyle belirlenir.

REGL DÖNEMİ 28 GÜN OLANLAR İÇİN HESAPLAMA

Regl olma süreci 28 olan kadınlar regl olmadan 17 ya da 18 gün önce 1 hafta boyunca 2-3 günde bir fiziksel yakınlık halinde bulunmalıdırlar. 

REGL DÖNEMİ 30 GÜN OLANLAR İÇİN HESAPLAMA

Her 30 günde bir regl olan kadınlarda yumurtlama hesabı için regl kanamasının başladığı ilk günden 16. güne kadar yumurtlama hesaplanmalıdır.

REGL DÖNEMİ DÜZENSİZ OLANLAR İÇİN...

Regl dönemine ne zaman gireceği belli olmayan kadınlarda ovulasyon dönemini tespit etmek daha zordur. Ancak, regl kanamasından önce ortalama 14 gün önce yumurtlama meydana gelir.