Tarih: 21.11.2023 15:25

Özel sektör çalışanlara Temmuz ayında zam yapılacak mı?

Facebook Twitter Linked-in

2023'ün sonlarına doğru milyonlarca çalışan yeni yılda maaşlarına ne kadar zam yapılacağını heyecanla beklemeye başladı. Milyonlarca asgari ücretli de asgari ücret zam oranının belli olmasını bekliyor. Tahminlere göre asgari ücretin yeni yılda 1617 bin TL arasında olması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle asgari ücret Temmu ayında da ara zam yapılmıştı. Ancak bu sene Temmuz ara zammın uygulanmayacağı sinyali verildi.

ÖZEL SEKTÖRE TEMMUZ ARA ZAMMI VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 2024'te geçerli olacak asgari ücrettin tek seferlik olacağının sinyalini verdi. Işıkhan açıklamasında  “Temmuz ayında olduğu gibi ilkemiz yine enflasyona ezdirmemek. Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz” dedi. Bu açıklama sonrası asgari ücrette Ocak ayında daha yüksek oranda bir zam beklentisi ortaya çıktı. Özel sektör çalışanları da Temmuz ayında kendilerine ara zam yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Özel sektörde enflasyon ve hayat pahalılığına bağlı olarak ara zam yapılması bekleniyor. 

ÖZEL SEKTÖR ÇALIŞANLARA TEMMUZ AYINDA ARA ZAM YAPILACAK MI?

Bakan Işıkhan açıklamasında asgari ücrete ara zam uygulamasına son verileceğini belirtti. Işıkhan “Asgari ücret zaten hep yılda bir kereydi biliyorsunuz. Yine tek zam olacak şekilde çalışıyoruz. Geçen temmuz ekstraydı. O da Sayın Cumhurbaşkanımızın öngörüsüyle ihtiyaç duyulduktan sonra oldu. Ama ihtiyaç hasıl olursa bir araya gelinebilir. Gelecek yıl inşallah enflasyonda gerileme olacak. Temmuzda ikinci bir toplantı yapmayacağız, ikinci zamma gerek olmayacak diye düşünüyoruz. Tüm parametreler iyi gidiyor çünkü" dedi. Özel sektör çalışanlarına yapılacak ara zam kararı iş verenlere ait olacak. İş verenler o anki koşullara göre çalışanlarına ara zam yapabilir. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —