meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Özgüvenli Olma Yolları Nelerdir? Özgüveni Yükseltebilmenin Temel Adımları

Bu durum hepimizin başına gelmiştir: Bir proje üzerinde saatlerce çalışırız ve fikirlerimize güveniriz, ta ki sunum gününe kadar, yani kabuğundan çıkmayacak bir kaplumbağa oluncaya kadar . Ya gergin ve endişelisiniz ve onu suçluyorsunuz

AKTUEL 27.02.2023 16:33:38 0
Özgüvenli Olma Yolları Nelerdir? Özgüveni Yükseltebilmenin Temel Adımları
  1. Olaylara Geniş Açıdan Bakın

İş dünyası liderlerine vücut dili dersleri veren Manhattan merkezli bir danışmanlık firması olan The Nonverbal Group’un kurucusu Blake Eastman “Genelde bir durumdan dolayı canımızı sıkar ve büyük resmi kaçırırız. Bu da bizim kendimize olan güvenimizi zedeler,” diyor. Kendinize “Bu toplantıyı veya görüşmeyi başarısızlıkla sonuçlandırırsam, olabilecek en kötü şey nedir?” diye sorun ve hayati tehlikesi olan bir durumda olmadığınızı kendinize hatırlatın. (Sonuçta kimse kafanıza silah dayamıyor.) Bunları yapmak sizi sakinleştirecek ve  kendinize olan güveninizi arttıracaktır.

  1. Bir Yabancıyla Sohbet Edin

Ne kadar gergin olduğunuzu kendinize hatırlatıp durmak daha kötü hissetmenize sebep olur. Eastman, müşterilerine önemli bir toplantıdan önce dışarı çıkıp sokaktaki satıcılarla, esnafla birer dakikalık kısa konuşmalar yapmalarını söylüyor. Bunu yapmak kafanızdaki diğer düşünceleri silip şimdiki zamana odaklanmanızı sağlıyor. Dışarı çıkamıyor musunuz? O zaman iş arkadaşlarınızla iş dışındaki konularla alakalı kısa sohbetler edin.

  1. Tereddütsüz Davranın

Konu güveni yansıtmaya geldiğinde, kararlı görünmek önemlidir. Eastman bu durumu “Bir şeyi yapmaya karar vermek ve yapmak arasında hiç tereddüt olmamalı, ne kadar çok tereddüt ederseniz o kadar az güvenli görünürsünüz,” olarak açıklıyor. Bu yüzden, güven yansıtmak için ince eleyip sık dokumayı bırakın.

  1. Olumlu Bir Dil Kullanın

Eastman, bir durumun “Neden olmasın“ kısmına odaklanmak yerine, “Neden olsun“ kısmına odaklanmak gerektiğini söylüyor. Örneğin; bir iş görüşmesine gidecekseniz kendi kendinize “Sadece bir yıllık deneyimim var” diye düşünmeyin. Cümleyi “Bir yıllık deneyimim var” olarak düzeltin. Düşüncelerinizi pozitif bir yöne çevirmek sizin için her anlamda daha iyi olacaktır.

  1. Bir Arkadaşınıza Telefon Açın

Bazen ne kadar olumlu düşünseniz de bir türlü korkularınızdan uzaklaşamazsınız. Böyle durumlarda ne kadar mükemmel olduğunuzu size hatırlatacak bir arkadaşınıza telefon açın. İki dakikalık bir görüşme bile bir sunumda gerekli olan güveni size verecektir.

  1. Şık Giyinin

“Sahip olduğunuz iş için değil, istediğiniz iş için giyinin” sözünü duymuşsunuzdur ve bu durum özellikle kötü hissettiğiniz günler için geçerlidir. Eğer ters tarafınızdan kalktıysanız, size kendinizi güvenli hissettirecek şık kıyafetler giyinin.

  1. Güçlü Görünün

Amy Cuddy meşhur TED konuşmasında beden dili ve duruştaki küçük değişikliklerin bile güvenli görünme konusunda ne kadar yardımcı olduğunu açıklamıştı. Elleriniz kalçalarınızda durarak “Wonder Woman” (Harika Kadın) duruşunu deneyin ya da bacaklarınızı normalden biraz daha fazla açarak ayakta durun veya oturun. Bu duruş vücudunuzu daha fazla yer kaplayacak şekilde ayarlamak daha güçlü hissetmenizi sağlayacaktır.

  1. Kimsenin Sizi İzlemediğinin Farkına Varın

Eastman “İnsanların ruh halimizi veya hareketlerimizi ne kadar çok fark ettiğini abartmaya eğilimliyiz. Fakat herkes kendisiyle o kadar meşgul ki kötü bir gün geçiriyorsanız bile bunu fark etmeyeceklerdir,” diyor. Yani, kendine güvenli görünme konusunda çok fazla düşünmeyin ve sadece kendiniz olun.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

27.1° / 20°

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz "Mayıs Ayı Yaş Çay Alım Bedelleri Kurban Bayramı'ndan önce ödensin

Ocaklı: Otizmli öğrencilere evde eğitim hizmeti verilsin