Tarih: 26.08.2024 15:56

Palut: "5-0'lık Mağlubiyet Sonrası Disiplin ve Destek Üzerinde Çalışacağız"

Facebook Twitter Linked-in

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında sahasında Fenerbahçe'ye 5-0 mağlup oldukları maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Palut, karşılaşmanın başında başa baş bir mücadele sergilediklerini ancak kısa sürede yedikleri gollerle oyunun kontrolünü tamamen kaybettiklerini ifade etti.

Palut, maçın başında dengeli bir oyun sergilediklerini ancak 12 dakika içinde yedikleri 4 golün ardından oyunun kontrolünü kaybettiklerini belirterek, "Fenerbahçe büyük bir takım ama biz de onlara karşılık verdik. Başa baş giden bir oyundu ancak 12 dakika içinde 4 gol yedik ve bu noktadan sonra başka bir hikaye başladı. Futbol bir disiplin oyunudur; önde de olsak, geride de olsak, disiplinle mücadele etmeyi sürdürmeliydik. 2-0'dan sonra çok kırılgan davrandık, bu kadar kolay dağılmamamız gerekiyordu" dedi.

Palut, maçın ikinci yarısındaki performansından memnun olmadığını dile getirerek, "Ondan sonrası bizim için izahı yapılamaz bir görüntüydü. Ancak bu mağlubiyet, doğru yolda olduğumuzu sorgulatmamalı. Takımımın toparlanacağına inanıyorum. Taraftarımızdan özür diliyorum, onlar coşkuyla geldi ancak maçı çok erken terk ettik" şeklinde konuştu.

Takımın yaşadığı kırılganlığa dikkat çeken Palut, "Maçı kaybettik hissine kapılıp oyun disiplininden ödün veriyoruz. Bu durum tamamen benim sorumluluğumda. Daha iyi organize olan, maçın sonucundan bağımsız olarak mücadeleyi sürdüren bir Rizespor izlettirmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kaleci Gökhan Akkan'ın maçtaki performansını değerlendiren Palut, "Bugün bir arkadaşımıza destek olma zamanı. Goller yiyorsunuz, bu bazen bireysel hatalarla olabiliyor. Ama takım olarak destek vermeliyiz. Bu tür durumların teknik ve psikolojik hasarlarını gidermeye çalışacağız" dedi.

Transfer süreci hakkında da bilgi veren Palut, "Kazanırken transfer eksikliklerini konuşmuyoruz, kaybederken de konuşmamalıyız. İhtiyacımız var, uğraşıyoruz. Ancak 5-0'ın paniğiyle ihtiyaçlarımızı karşılamayacak oyuncular üzerinden transfer yapmayacağız. Üç mevki için transfer çalışmaları devam ediyor ve bu hafta içinde sonuçlanabilir" açıklamasını yaptı.

Sonuç olarak, Palut, yaşadıkları kötü geceyi kabul ederken, Çaykur Rizespor'un doğru yolda olduğuna inandığını ve takımın toparlanacağına vurgu yaptı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —