Tarih: 17.07.2024 09:32

Pelitli Köyü'nde Sel Yıkıcı Etkisini Gösterdi: 15 Evde Hasar!

Facebook Twitter Linked-in

Erzurum'un Pasinler ilçesine bağlı Pelitli Köyü'nde dün akşam saatlerinde etkili olan yoğun yağış, sel felaketine neden oldu. Vali Mustafa Çiftçi, felaketin ardından bölgeye gelerek incelemelerde bulundu ve vatandaşlara devletin tüm imkanlarıyla destek olacağını söyledi.

Vali Çiftçi, sel felaketinin ilk anından itibaren tüm ilgili kurumların bölgeye sevk edildiğini ve çalışmaların aralıksız sürdüğünü ifade etti. Can kaybının olmadığının altını çizen Çiftçi, 18 hanenin selden etkilendiğini ve yaklaşık 50 kişinin zarar gördüğünü belirtti.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Defterdarlık ekiplerinin hasar tespit çalışmalarına başladıklarını aktaran Vali Çiftçi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nün de tarım arazileri ve hayvan varlığındaki hasarı incelediğini kaydetti. Çiftçi, "İnşallah en kısa sürede bu bölgedeki yaraları saracağız" dedi.

Vali Mustafa Çiftçi, şu ana kadar 15 evin selden zarar gördüğünü tespit ettiklerini belirterek, ahır, depo ve zirai aletlerde de hasar olduğunu ifade etti. Kesilen elektriklerin ARAS EDAŞ tarafından yeniden verilmesi için çalışmaların sürdüğünü ve Telekom Müdürlüğü'nün de iletişim sorununu gidermek için çalışmalar yürüttüğünü aktardı. Çiftçi, "Devlet burada vatandaşı için gereken adımları atacak" diye konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —