Tarih: 17.08.2023 12:40

PPK Toplantısı Ne Zaman, Hangi Tarihte?

Facebook Twitter Linked-in

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısının tarihi, faiz kararını merak edenler tarafından internet üzerinde yoğun şekilde araştırılıyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınacak olan bu faiz kararı, büyük bir heyecanla bekleniyor. PPK toplantısına TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın başkanlık edeceği biliniyor ve toplantı sonrasında alınan faiz kararı kamuoyuyla paylaşılacak. Peki PPK toplantısı ne zaman, hangi tarihte 2023 Ağustos? Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararı açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

PPK TOPLANTISI NE ZAMAN, HANGİ TARİHTE?

TCMB Para Politikası Kurulu'nun takvimine göre, Ağustos ayında alınacak olan Merkez Bankası faiz kararı, 24 Ağustos 2023 tarihinde Perşembe günü saat 14.00'te açıklanacak. Bu duyuru ile Ağustos ayına ilişkin Merkez Bankası faiz kararı net bir şekilde ortaya çıkacak. Bu çerçevede, Para Politikası Kurulu'nun takvimine göre, PPK toplantısı 24 Ağustos Perşembe günü gerçekleştirilecek.

MERKEZ BANKSI PARA POLİTİKASI KURULU FAİZ KARARI AÇIKLANDI MI, NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Temmuz ayında politika faizini 2.5 baz puan artırarak yüzde 17.5 seviyesine çekme kararı aldı. Başkan Hafize Gaye Erkan yönetiminde ikinci kez toplanan Kurul, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 15'ten yüzde 17.5'e yükseltme kararı aldı.

TCMB FAİZ KARARI FULL METNİ

Kuruldan karara dair yapılan açıklamalara göre şu ifadeler yer aldı;

Kurul, dezenflasyonun en kısa sürede tesisi, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, fiyatlama davranışlarındaki bozulmanın kontrol altına alınması için parasal sıkılaştırma sürecinin devamına karar vermiştir. Küresel enflasyon düşerken, halen uzun dönem ortalamalarının ve merkez bankalarının hedeflerinin üzerinde seyretmektedir. Bu nedenle, dünyanın birçok ülkesinde merkez bankaları parasal sıkılaştırma sürecine devam etmektedir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —