Tarih: 27.09.2023 10:54

Profesörden Trabzon İçin Korkutan Uyarı: "En Büyüğü 6... Can ve Mal Kaybı Yüksek Olur!"

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin aktif fay hatlarıyla çevrili olması nedeniyle deprem riski taşıyan şehirler arasında bulunan Trabzon için Prof. Dr. Bektaş, endişe veren bir açıklama yaptı.

Trabzon'da meydana gelebilecek en büyük depremin büyüklüğünün 6 olduğunu belirten Prof. Dr. Bektaş, resmi Deprem Tehlikesi Haritası'na dayanarak şu açıklamayı yaptı: "Trabzon'un deprem güvencesi Resmi Deprem Tehlikesi Haritasına göre olasılı en büyük deprem 6,6'dır."

Prof. Dr. Bektaş, Trabzon'da yaşanan deprem riskinin sadece deprem büyüklüğü ile sınırlı olmadığını vurgulayarak şunları ekledi: "Yapı stoğunun deprem yönetmeliğine uymaması, heyelan çekincesi, çok katlı binalar, zayıf zemin, deprem büyütmesi ve sıvılaşma nedeniyle deprem riski (can-mal) kaybı yüksektir."

Trabzon'un deprem riski hakkında yapılan bu uyarı, şehirde yaşayanların ve yetkililerin daha fazla dikkatli olması gerektiğini gösteriyor. Deprem hazırlığı ve riskin azaltılması konularında daha fazla adım atılması, gelecekte olası bir depremin etkilerini en aza indirgeme açısından hayati önem taşıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —