Tarih: 14.06.2023 17:18

Protez Tırnak Yaptırırken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekiyor!

Facebook Twitter Linked-in

Kişinin kendi tırnağı üzerine uygulanan bir işlemdir. Protez tırnak, tırnaklarını yiyenler, tırnakları geç uzayanlar, tırnakları kırılanlar ve uzun süre güzel tırnak kullanmak isteyenler için uygulanan bir işlemdir.

Tırnağın üzerine özel koruyucular sürülerek uygulanan bir işlemdir ve bakımları düzenli şekilde yapıldığı taktirde rahatca kullanılabilinir. Dilediğiniz zaman kolayca çıkartılabilinir. Takma tırnaklar gibi düşme korkusu yaşamazsınız.

Protez Tırnakların Zararları

protez-tirnak-zararli-mi.jpg

Nem Kaybı: Protez tırnaklar, kendi doğal tırnaklarınızın nem kaybı yaşamasına neden olabilir. Protez tırnakları uygulamak için kullanılan kimyasal ürünler ciddi nem kaybı yaşamanıza sebep olur. Potansiyel riskleri en aza indirmek için bu uygulamayı sık sık yaptırmamanız önerilir.

Tırnakların İncelmesi: Protez jel tırnaklar görünümünü korumak için genellikle kendi tırnaklarınızı çok kısa bir şekilde törpülerler. Ayrıca protez jel tırnakların düzenli olarak bakımı yapılır. Bu bakım sırasında yapılan işlemler zamanla tırnaklarınızın incelmesine sebep olabilir. Bu durum da tırnaklarınızı daha kırılgan hale getirir.

Aşırı Törpüleme İşlemi: Tırnaklarınızı doğru bir şekilde uzatmazsanız ellerinize zarar verebilirsiniz. Yanlış uzatma, aşırı törpüleme ya da sert yapıştırıcı aksesuarlar kullanılması tırnakları zayıflatabilir. Hatta tırnaklarınız kırılabilir.

Alerjik Reaksiyonlar: Daha uzun tırnaklara sahip olmak için protez tırnak uygulaması yaptırabilirsiniz. Ancak jel tırnaklar vücudunuzda alerjik reaksiyonlara sebep olabilir. Bu durum cildinizi tahriş edebilir. Kızarıklığa hatta şişliğe sebep olabilir.

Enfeksiyon Riski: Tırnaklarınızı uzattığınızda tırnaklarınız içlerinde bakteri veya mantar için bir üreme alanı oluşturabilirsiniz. Bu sebeple tırnak uzatıyorsanız ellerinizi sürekli temiz tutmanız ve bakımını yapmanız önerilir. Hijyen kurallarına uyulmaması tırnaklarda enfeksiyon riskine yol açabilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —