Tarih: 17.02.2023 21:56

PTT duyurdu!PTT duyurdu! 2500 TL doğalgaz destek ödemeleri başladı! Peki kimler faydalanabilir?

Facebook Twitter Linked-in

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından maddi geliri düşük olan vatandaşlara doğalgaz tüketim desteği ödemesi yapılıyor. 2500 TL doğalgaz destek ödemeleri başladı. Peki kimler faydalanabilir?

ÖDEMELER BAŞLADI 

Ekonomik bakımdan kış aylarında zorlanan vatandaşların ısınmasına yardımcı olmak için  doğalgaz tüketimi desteği ödemeleri başladı. Büyük şehirlerde hane içerisinde yaşayan kişi sayısı baz alınarak, ödenen doğalgaz yardımı 2500 TL'ye kadar çıkabiliyor ve küçük şehirlerde 900 TL'den başlıyor.

 BAŞVURULAR E-DEVLET'TEN 

Doğalgaz tüketim desteği almak isteyen vatandaşların başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden yapması gerekiyor. Yardıma muhtaç vatandaşlara, T.C Kimlik kartı ve fatura ile başvuru yapmaları durumunda devlet tarafından 2500 TL'ye kadar doğalgaz desteği ödemesi yapılabilecektir. Doğalgaz desteği, 2022 yılında başlatılan bir destek. Doğalgaz tüketim desteği almak için hane içerisinde kişi başına düşen gelirin Asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor.

15 ŞUBAT'TA BAŞLAYACAK 

Şubat ayı doğalgaz tüketimi desteği ödemeleri 15 Şubat tarihinden başlayarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından kademeli olarak hesaplara yatırılacak. . Bu şekilde doğalgaz yardımı ile ülke çapında ekonomik kriz ile birlikte geçinme sıkıntıları iyice artan vatandaşların bir nebze olsun rahatlaması sağlanacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —