Tarih: 10.09.2024 13:27

Rakıcı AKP 22 Yılda Eğitim Sistemini 18 Kez Değiştirdi

Facebook Twitter Linked-in

 Rakıcı, eğitim sisteminin siyasal ve ideolojik amaçlarla kullanıldığını, bu süreçte pek çok sorunun çözülmek yerine daha da derinleştiğini belirtti. Açıklamasında, 22 yılda 9 Milli Eğitim Bakanı değiştiğini ve eğitimde 18 kez sistem değişikliğine gidildiğini ifade etti.

Rakıcı, Türkiye Yüzyılı Maarif Model’inin eleştirildiği açıklamasında, hazırlık sürecinin katılımcı ve bilimsel temellere dayanmadan yürütüldüğünü belirtti. CHP’nin bu modele karşı Danıştay’da dava açtığını ifade eden Rakıcı, öğretmenlerin haklarının ve eğitimdeki sorunların göz ardı edildiğini söyledi.

Ayrıca, okullarda öğretmen, temizlik ve güvenlik görevlisi açığının sürdüğünü, bu eksikliklerin okullarda eğitim kalitesini olumsuz etkilediğini belirtti. Okul bütçelerinin yetersizliği nedeniyle velilerden bağış talep edilmesine dikkat çeken Rakıcı, MEB bütçesinin büyük kısmının personel giderlerine ayrıldığını ve eğitim yatırımlarına yeterli payın ayrılmadığını söyledi.

Öğrencilerin bir öğün yemek bile alamadığını ve suya erişim sorunları yaşadığını belirten Rakıcı, devlet okullarındaki eksikliklerin öğrencileri özel okullara yönelttiğini, ancak özel okul ücretlerinin de aileleri zorladığını vurguladı. Eğitimdeki bu sorunların çözülmesi için CHP’nin mücadelesine devam edeceğini ifade etti.

 

 

 

 

 

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —