Tarih: 14.10.2023 13:28

Rapçi L-Gante kim?

Facebook Twitter Linked-in

RAPÇİ L-GANTE KİMDİR?

Doğum: 5 Nisan 2000 (23 yaşında), General Rodríguez, Arjantin

L-Gante olarak bilinen Elian Ángel Valenzuela, Arjantinli bir rapçi ve cumbia şarkıcısı ve söz yazarıdır.

2021'de Papu DJ'le yaptığı ortak çalışma "L-Gante Rkt"ın yayınlanmasının ardından üne kavuştu ve daha sonra yapımcı Bizarrap ile birlikte yaptığı " Bzrp Music Sessions, Vol. 38 " adlı albümün piyasaya sürülmesiyle ana akım popülerlik kazandı .

Valenzuela, 5 Nisan 2000'de Büyük Buenos Aires metropol bölgesindeki General Rodríguez'de doğdu .Bekar bir anne tarafından büyütüldü; babasıyla hiçbir ilişkisi yoktur.Müzik yapımcılığına 15 yaşında başladı. İlk şarkıları yakın işbirliği yaptığı DT ile ortak yapımcılığını üstlendi.

Başarıya ulaşmadan önce bir plastik fabrikasında çalışıyordu.

İlk albümü 2017'de YouTube'a yüklendi , ancak bir sonraki yıl "Uno más uno" adlı single'ı Spotify'da 2 milyondan fazla dinlenmeye ulaşana kadar pek bir başarı elde edemedi . Aralık 2020'de yapımcı Papu DJ ile yaptığı işbirliği "L-Gante RKT", Arjantin Billboard Hot 100 listesine 52. sıradan giriş yaptı ve Ocak 2021'de ikinci sıraya yükseldi . Arjantin cumbia ve reggaeton karışımı ve şarkı sözleri, COVID-19 kısıtlamaları zamanlarında işçi sınıfının barriolarındaki gizli partileri detaylandırıyor .

Kasım 2020'de yapımcılığını DT'nin üstlendiği El Más Ladrón ile birlikte "Pistola"yı yayınladı. Bilardo.


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —