Real Madrid'e transfer olan iki futbolcunun kaderleri aynı mı?

Arda Güler bu kez Fransız basınının gündeminde.

SPOR 15.11.2023 17:44:00 0
Real Madrid

İşte Le Journal du Real'de yer alan Arda Güler - Elvir Baljic karşılaştırması:

"Futbol kamuoyu analojiler kurmayı sever. Yeni bir oyuncu geldiğinde onu geçmişteki benzer özelliklere sahip oyuncularla kıyaslar. Arda Güler'in başına gelen de bu. 

Sık sık sakatlanan Eden Hazard'la yapılan kıyaslamalar şık bulunmamıştı. Hazard'ın durumu farklıydı. Nitekim erken yaşta futbolu bıraktı.

Arda'nın yeni yeni karşılaştırılmaya başladığı bir başka oyuncu ise Elvir Baljic. O da Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olmuştu.

Arda Güler'in Elvir Baljić'le pek çok benzerliği var: Sol ayaklı, kanat oyuncusu veya ofansif orta saha oyuncusu ve Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olmuş. Ancak karşılaştırma ne yazık ki burada bitmiyor. 1999 yazında takıma alınan Baljić, Madrid'deki döneminin başında sol dizindeki çapraz bağın kopması nedeniyle sezonun büyük bir bölümünde sahadan uzak kalmıştı.

Bu ciddi sakatlık, onun Real Madrid'deki ve daha sonra forma giydiği kulüplerdeki başarısızlığında büyük rol oynadı.

ELVİR BALJIC'E YAKINDAN BAKALIM

Peki Elvir Baljic kimdir? Mükemmel bir sol ayağa sahip Bosnalı hücum oyuncusu Elvir Baljić, John Toshack'ın isteğiyle alınmıştı. Şubat 1999'da Guus Hiddink'in gitmesinin ardından takımın başına geçen Galli teknik adam, o dönemin başkanı Lorenzo Sanz'a, Beşiktaş'ta teknik direktörlük yaparken tanıdığı Boşnak futbolcuyu transfer etmesi konusunda ısrar etti.

O dönem için oldukça yüksek bir rakam olan 21 milyon Euro'ya transfer edilen Baljić, aynı yaz Anelka'nın transferine kadar kulübün en pahalı transferi olmuştu. Bosnalı oyuncu sakatlıktan döndükten sonra kendini Toshack'ın yerine daha sonra Beşiktaş'ta da görev yapacak olan Del Bosque'yle çalışırken buldu. İspanyol teknik adam sezon sonuna kadar ona çok az şans tanıdı.

Bu nedenle Bosnalı futbolcunun, 2000 yazında İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlenen sezon öncesi kampında takımda yer almasına rağmen hayal kırıklığı yaratan bir sezonun ardından Real Madrid'den ayrılması mantıklıydı.

İKİ OYUNCU ARASINDAKİ BENZERLİKLER VE FARKLAR

İki oyuncu arasındaki benzerlikler şu an için dikkat çekici olsa da Arda Güler'in Real Madrid'de Baljić kadar kötü bir kadere sahip olması mümkün değil. Türkiye Süper Ligi'nden Real Madrid'e geçişin taktiksel ve fiziksel talepler açısından önemli bir sıçrama teşkil ettiğini kabul etmek gerekse de bağlamlar farklı.

Bosnalı oyuncu ilk olarak 25 yaşında tecrübeli bir oyuncu olarak sahaya çıktı. Gelecek şubat ayında 19'uncu yaşını kutlayacak olan genç Arda'nın ise hemen sahneye çıkması gerekiyordu. Halihazırda milli takımda oynamasına rağmen, yıllar boyunca geliştirmesi gereken birçok eksiği var.

İkincisi, Arda Güler'in sakatlığının niteliği Baljić'inkinden daha az ciddi. Türk incinin yaşının genç olması, yaralarının kronikleşmemesi halinde iyileşmesinin daha kolay olacağı anlamına geliyor.

Son olarak Kroos ve Ancelotti'nin sözleri Arda Güler'in kulüp içindeki yerini ortaya koyuyor. Arda Güler'in hep son anda sakatlığının nüksetmesinin büyük üzüntü yarattığı kulüpte başhekimin yakın zamanda görevden alınması, kulübün genç Arda'ya verdiği önemin bir göstergesi.

Arda Güler, 90'lı ve 2000'li yıllarda futbola damgasını vuran oyuncu tipinin son temsilcilerinden biri: Kadife ayaklı bir hücum oyuncusu ve muhteşem futbol zekâsına sahip. Sonuç olarak Arda Güler'in fiziksel sorunlardan kurtulduğu takdirde Real Madrid'deki yerini alacağından kimsenin şüphesi yok. Bu nedenle Real Madrid, genç oyuncunun formayı giymesi için en uygun koşullar oluşana kadar beklemeyi tercih ediyor.


Anahtar Kelimeler: Madrid' transfer futbolcunun kaderleri ?

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

18.4° / 12.2°

Ocaklı: Derepazarı çay fabrikasını nerede yapacaksınız?

TÜİK Verileri, Bakan Yumaklı'yi Yalanlıyor

KARAL: AÇIKLANAN ÇAY ALIM FİYATI 205 BİN ÇAY ÜRETİCİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR HAYAL KIRIKLIĞI

Çolak: Açıklanan Çay Fiyatı ile Vatandaşın Sofrasından 1 Ekmek Daha Eksilmiştir

HÜKÜMETİN ORTAĞI MHP AÇIKLANAN ÇAY FİYATINA TEPKİ GÖSTERDİ: ÇAY OYUNCAK DEĞİL YANLIŞ DÜZELTİLSİN

RİZELİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR. ÇAY FİYATI ERİMEYE DEVAM EDİYOR

Deniz'den Çay Fiyatına Sert Tepki: İstifaya Davet Etti!

Hasan Karal Açıklanan Çay Fiyatına böyle tepki gösterdi

AÇIKLANAN YAŞ ÇAY FŞYATINI KABUL ETMİYORUZ

Memleket Partisi Rize İl Başkanından açıklan çay taban fiyata tepki

Ocaklı: Fadume Yengenin size selamı var; “Geçinemiyorum” diyor

Saadet Partisi'nden 30 Haziran'da olağanüstü kongre kararı

DEVA Partili Karal: Hükümetin yanlış politikaları yüzünden kurban ibadeti, enflasyona yenik düştü

Bahçeli-Özel görüşmesi bugün TBMM'de

Özgür Özel Trabzon’a geliyor!

Karal: “27 ülkenin toplamından fazla olan enflasyon, liyakatsizliğin, gösteriş ve şatafatın, hukuktan uzaklaşma sonucu"

İl başkanı Azaklı: “Yok Öyle Bir Şey”

CHP’li başkanlardan ortak açıklama: Çay fiyatı en az 25 TL olmalı!

CHP Trabzon’da Rapor hazırlıyor

Türk İş 1 Mayıs’ı Bursa’da Kutlayacak