meritking giriş meritking kingroyal giriş bonus veren siteler casino siteleri

Regl Döneminde Parça Gelmesi, Adet Döneminde Parçalı Kanama Neden Olur?

Adet sırasında karaciğer gibi bir parçanın varlığının rahim fibroidleri veya polipleri, yumurtalık kistleri, polikistik over sendromu, yakın zamanda düşük gibi çeşitli nedenleri olabilir. Doğum uzmanı kesin nedeni teşhis etmeli ve sorun

SAĞLIK 12.02.2023 17:12:44 0
Regl Döneminde Parça Gelmesi, Adet Döneminde Parçalı Kanama Neden Olur?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar, rahim enfeksiyonu, çeşitli kan hastalıkları adet döneminde ciğer gibi parça gelmesine sebep olabilir.

Çoğu kadının adet döneminde yaşadığı bir durumdur, vajinadan ciğer gibi parça gelmesi. Kadınlar bu durumu 'Et gibi parça geldi”,”Parça parça kanamam oldu”,” Adet kanamamda pıhtı var”,” Kanamamda yumtu gibi parça var” gibi sözlerle ifade etmektedirler. Bunların tümü tıpta adet kanamasına dahildir. Bu yüzden kadın doğum uzmanları adet döneminde ciğer gibi parça gelmesini adet kanamasından sayarlar.

ADET DÖNEMİNDE CİĞER GİBİ PARÇA GELMESİ NEDEN OLUR?

Adet döneminde ciğer gibi parça gelmesinin birçok nedeni vardır. Çikolata kisti, reglin gecikmesi hatta cinsel yolla bulaşan hastalıklar bile rahimde ciğer gibi parça gelmesine yol açabilir. Regl iken ciğer gibi parça gelmesinin nedenleri şöyledir:

RAHİMDE MİYOM

Adet döneminde ciğer gibi parça gelmesinin en sık karşılaşılan nedenlerinden biri rahimde miyom olmasıdır. Rahimde miyom bulunması hem adet kanamasının yoğun yaşanmasına hem de regl döneminde ciğer gibi parça gelmesine  neden olabilir. Bu durumu sıklıkla ve yoğun bir şekilde yaşıyorsanız en yakın zamanda bir jinekoloğa görünmenizde fayda var. Jinekolog rahminizde miyom tespit ederse sizin için en uygun tedaviyi uygulayacaktır. 

İLAÇLARIN YAN ETKİSİ

Kullandığımız ilaçların çeşitli yan etkileri bulunmaktadır. Hatta bazı ilaçlar rahimde kalınlaşma, yoğun adet kanaması ve  adetliyken ciğer gibi parça gelmesi vb. sorunlara neden olabilmektedir. Adet döneminde sık sık ciğer gibi parça gelmesiyle karşılaşıyorsanız kullandığınız ilaçları bir gözden geçirmelisiniz.

KANSIZLIK

Çoğu kadının yaşadığı demir eksikliği (kansızlık) probleminin kanda pıhtılaşmaya ve dolayısıyla adet döneminde ciğer gibi parça gelmesine sebep olabileceğini biliyor muydunuz? Evet, adet kanamanız sırasında gördüğünüz pıhtılı kan, ciğer gibi parça gelmesi kansızlık sorunundan kaynaklanabilir. Aile hekimine veya Dahiliye doktoruna gidip kan testi yaptırmalısınız. Doktor gerek görürse kan ilacı reçete edecektir.

ADET DÖNEMİNİN GECİKMESİ

Regl gecikmesi, kimi zaman kanama sırasında ciğer gibi parça gelmesine sebep olabilmektedir. Adet gecikmesinin ardından meydana gelen regl döneminde kanamanız sırasında et gibi parça görüyorsanız bu durum adet gecikmesinden kaynaklanmaktadır, herhangi bir soruna işaret etmez.

ADET DÖNEMİNDE CİĞER GİBİ PARÇA GELMESİNİN DİĞER NEDENLERİ NELERDİR?

Adet gecikmesine neden olabilecek diğer nedenler şöyledir:

  1. Cinsel yolla bulaşan hastalıklar
  2. Rahim duvarında kalınlaşma
  3. Menopoz dönemi
  4. Mantar enfeksiyonu
  5. Rahimde polip bulunması
  6. Hormonal bozukluklar
  7. Rahim ve serviksteki tümörler
  8. Fibroidler: Fibroidler, tipik olarak rahim duvarında büyüyen tümörlerdir. Kanserli değildirler ve genellikle 50 yaş üstü kadınları etkilerler.
  9. Enfeksiyon
  10. Vitamin ve mineral eksikliği: Pıhtı oluşumunu düzenleyen vitamin ve minerallerdeki bir eksiklik (örneğin C vitamini veya K eksikliği) vücudun pıhtılaşma yeteneğini değiştirebilir ve bu da adet döneminiz boyunca ciğer gibi kanamalara neden olabilir.
  11. Çeşitli tiroid hastalıkları, adenomyozis, Von Willebrand hastalığı gibi kan hastalıkları, belirli kanser türleri ve Pelvik İnflamatuar Hastalık (veya PID).

ADET DÖNEMİNDE CİĞER GİBİ PARÇA GELMESİ NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Regl döneminde kanamanızda ciğer gibi parça gelmesi durumunuz varsa en yakın zamanda bir kadın doğum doktoruna başvurmanız gerekmektedir.

Adet döneminde ciğer gibi parça gelmesinin tedavisi bu durumun neden kaynaklandığına göre değişir. Örneğin kansızlık söz konusu ise doktor kan ilacı reçete edecektir. Rahimde miyom veya polip varsa ameliyat gerekebilir. Enfeksiyondan dolayı ciğer gibi parça geliyorsa doktor antibiyotik reçete edecektir.

ADET DÖNEMİNDE CİĞER GİBİ PARÇA GELMESİNE DOĞAL ÇÖZÜM

Soğan kürü rahmi temizler, adet döneminde ciğer gibi parça gelmesini önler. Adet döneminde ciğer gibi parça gelmesi sorunundan kurtulmak için soğan kürü yapabilirsiniz.

Malzemeler

  • 1 tane açık kahverengi kabuklu beyaz kuru soğan
  • 2 bardak su

Verdiğimiz malzeme bilgisinden de anlayacağınız üzere, soğan küründe dikkat edilmesi gereken ilk nokta kullanacağımız soğandır. Seçeceğimiz soğan kırmızı veya mor kabuklu değil, açık kahverengi ve taze olmalıdır. Bu kür için kesinlikle köklenmiş bayat soğan kullanılmamalıdır. Şimdi gelelim kürümüzü hazırlamaya;

Tenceremizin içerisine önce 2 bardak suyumuzu koyarak kaynatıyoruz. Kaynayan suyun içerisine kabuklarıyla birlikte 4’e böldüğümüz 1 adet soğanı atıp, bu şekilde 5 dakika daha kaynatıyoruz. Ardından ocağımızın altını kapatarak, kürümüzün ılımasını bekliyoruz. Ilıyan soğan suyunu öğlen ve akşam yemeklerden önce 1 bardak içebilirsiniz.

Soğan kürünün etkisini görmek için 15 gün boyunca düzenli kullanmanız gerekmektedir.  Her gün taze taze hazırlanmalıdır. 15 gün kullandıktan sonra 6 ay ara verip tekrardan bu kürü uygulayabilirsiniz.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

25.1° / 21.1°

DEVA PARTİSİNDE NÖBET DEĞİŞİMİ RİZE İL BAŞKANI OLDU

CHP RİZE'DE YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Erdoğan'dan Çay Üreticilerini ilgilendiren mesaj

DEVA Partili Karal’dan, Ak Parti’de seçimin faturasının il başkanlarına kesilmesine tepki

Rize Belediye Başkanı Metin, Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu’nu Ziyaret Etti

Rezerv Alan Yasası Mağdurları Ümit Özdağ'ı Ziyaret Etti

CHP İl Başkanı Saltuk Deniz'den Sert Kınama: Atatürk Afişine Yapılan Saldırı Kabul Edilemez

AK Parti'de 7 il başkanı değişti

Karal, Çayeli’nde Muhtarlarla bir araya geldi

Erzurum'da AK Parti Belediye Mevzuat Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

İYİ Parti'den yurtdışı harçlarına karşı hamle: Milletvekili Zorlu, kanun teklifini TBMM'ye sundu

Özgür Özel: Normalleşme başlayacaksa kayyum siyasetinin terk edilmesiyle başlamalı

YRP Genel Başkan Yardımcısı Cemil ÇOLAK Mağdur Belediye Çalışanlarının Yanında

İYİ Parti’de toplu istifa! 40 kişi CHP’ye geçti

EURO 2024'ün en değerli takımı belli oldu! Türkiye kaçıncı sırada?

AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu’ndan Daraltılmış İl Başkanları Toplantısı Açıklaması

CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz’den Ardeşen’deki Boğulma Olayı ile İlgili Mesaj

Karal: Tarımın amiral gemisini de batırdılar

DEM Partili vekillerden Saraçhane'deki surlara kayyum ve 1 Mayıs pankartı

AK Parti'de değişim Trabzon'da sürebilir: Mumcu'nun yerine iki aday