Tarih: 21.08.2023 15:45

Regl ağrısına ne iyi gelir?

Facebook Twitter Linked-in

Regl Ağrısı Neden Olur?

Rahim her ay boyunca gebelik için kendisini hazırlayarak iç duvarını kalınlaştırmaktadır. Bu kalınlaşmaya da prostaglandin hormonu neden olmaktadır. Bazı kadınlarda bu hormon fazla miktarda salgılanmakta bu da regl dönemindeki ağrıların normalden daha şiddetli miktarda olmasına yol açmaktadır. Aynı zamanda düzensiz adet döngüsüne sahip olan kadınlarda da regl sancıları görülmektedir. Normalde regl ağrısı şikayeti olmayan bazı kadınların bazı aylarda regl dönemlerinde gecikmeler yaşanabilmektedir. Bu gecikmeler genellikle beslenme, mevsim değişikliği ya da stres gibi sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Bu gecikme dönemlerinde de şiddetli ağrılar yaşandığı bilinmektedir.

Fakat fizyolojik doğal bu sürecin dışında bazen şiddetli regl ağrısı enfeksiyonlar, kist, miyom ya da rahim, yumurtalıklarla ilgili başka ve daha ciddi problemlerden de kaynaklanabilmektedir. Bu nedenle düzenli olarak şiddetli regl sancısı problemi yaşıyorsanız öncelikle jinekoloğa başvurmanız ve tetkiklerinizi yaptırmanız önerilir. Eğer altında yatan ciddi bir sağlık problemi yoksa, regl ağrılarını evde uygulanabilecek bazı yöntemlerle hafifletmek ya da geçirmek de mümkün olmaktadır. İşte o yöntemler…


Regl Ağrısı Nasıl Geçer

Birçok kadın her ay şiddetli regl sancılarıyla mücadele etmekte ve regl ağrısına ne iyi gelir sorusunun yanıtını araştırmaktadır. Regl sancısını ne geçirir sorusunun yanıtını sizler için araştırdık. İşte regl sancısına iyi gelen bazı yöntemler:

Eğer çok şiddetli ve hiçbir şekilde geçmeyen sancılarınız varsa muhakkak en yakın sağlık kuruluşuna başvurmanız önerilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —