Tarih: 10.04.2023 13:14

RİZE ARTVİN HAVALİMANININDA KOŞULLAR DAHA DA İYİLEŞECEK

Facebook Twitter Linked-in

Ayar, yaptığı açıklamada, 'Yaşanılan bazı aksaklıklarla ilgili ek seferler ve coğrafi koşulların etkisiyle birtakım sıkıntılar oluşabiliyor, bu konuların takipçisiyiz. Önümüzdeki süreçte koşullar daha da iyileşecektir' dedi.

Rize-Artvin Havalimanı'nın coğrafi koşullar nedeniyle diğer havaalanlarına göre hava şartlarından daha fazla etkilendiğini belirten Ayar, 'Rize Artvin Havalimanı coğrafi koşullardan dolayı diğer havaalanlarına göre hava şartlarından biraz daha fazla etkilendiğini söylüyorlar. Bu kısmen doğrudur. Bu durum Rize'mizin coğrafi yapısından kaynaklanıyor. Hatta oradaki teknik cihazların Trabzon'dan daha düşük olduğunu söylüyorlar. Bu yanlıştır daha yüksektir ama coğrafi şartlar nedeniyle tam görev yapamadığı için düşük seviyede görev yapıyor' şeklinde konuştu.

Ayar, Rize-Artvin Havalimanı'nın CAT3 olduğunu ancak coğrafi nedenlerden dolayı CAT1 gibi işlem yapıldığını belirterek, 'Onu CAT2 gibi işlem yaptırabilmek için de bir özel bir ışıklandırma yapılıyor. Işıklandırma bu sene bitiyor ama onun da ötesinde başka bir yatırım daha gerekiyor. Onun da bu sene ki yatırım programına alındığı bilgisi bize geldi. Onun da inşallah bu sene sonuna kadar yapılacağı yönünde bilgilerimiz var' diye konuştu.

Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı 14 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleşmişti ve Pazar ilçesine bağlı Yeşilköy'de, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından 1000 hektarlık alanda yapılmıştı.

Haber: Selman Kutlu




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —