Tarih: 16.06.2023 12:40

Rize Emniyet Müdürlüğü, COĞEP Yüzüncü Yıl Projesi kapsamında dolandırıcılıkla mücadeleyi ödüllendirdi

Facebook Twitter Linked-in

Rize Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 'ÇOGEP Yüzüncü Yıl Umudun Tomurcukları Projesi' kapsamında düzenlenen iletişim yoluyla dolandırıcılık konulu kısa film yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

Rize Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Gülde Koçal, 'Ucuz Eti'nin Yahnisi' adlı filmiyle birinci oldu. Gülde Koçal, ödül töreninde Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman'dan bir bisiklet ve başarı belgesi ile ödüllendirildi. Koçal'ın filmi, etkileyici anlatımı ve dolandırıcılıkla mücadeleye dikkat çekmesi nedeniyle jüri tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.

İkincilik ödülü ise 'Polis Telefonla Bunu Söylemez' adlı filmiyle Rize Fatih Anadolu Lisesi öğrencisi Nisa Nur Açikel'in oldu. Açikel, başarı belgesi ve akıllı saat ile ödüllendirildi. Filminde telefon dolandırıcılığına karşı farkındalık oluşturmayı hedefleyen Açikel, jüri üyeleri tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü.

Ödül töreninde konuşan Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, gençlerin bu projeye gösterdikleri ilginin ve yaratıcılığın önemine vurgu yaparak, dolandırıcılık gibi toplumsal bir soruna dikkat çekmelerinin önemli olduğunu belirtti. Gökduman ayrıca, projeye katılan tüm öğrencilere teşekkür ederek, toplumsal farkındalığın artırılması adına benzer çalışmaların devam edeceğini ifade etti.

COĞEP Yüzüncü Yıl Umudun Tomurcukları Projesi, gençler arasında farkındalık oluşturmayı hedefleyen bir girişim olarak ön plana çıkıyor. Bu projenin gençlerin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmesine ve toplumsal konulara duyarlılıklarını artırmasına katkı sağlaması bekleniyor.

HABER:OSMAN KAPTAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —