Tarih: 27.05.2023 08:16

Rize İl Göç İdaresi, Turizme Destek İçin Yeni Bir Proje Başlattı

Facebook Twitter Linked-in

'Rize Turizmine Tercüman Ol' mottosuyla yola çıkan müdürlük, 'Rize Turizmi İçin Nitelikli Tercüman Eğitimi ve İstihdamının Desteklenmesi Projesi'ni hazırladı. Bu projeyle yerli ve yabancı yetişkin nüfusun istihdama katılımı teşvik edilerek bölgeye gelen yabancı turistlere kendi dillerinde kaliteli hizmet sunulması ve turizm sektörünün geliştirilmesi hedefleniyor.

Proje kapsamında, Arapça, İngilizce, Gürcüce, Rusça ve Farsça dillerinden en az birini iyi derecede konuşabilen Türk vatandaşları ile Türkçe'yi iyi derecede konuşabilen, Rize'de ikamet eden yabancı uyruklulara turizm hizmeti eğitimi verilecektir. Belirlenen 30 kişi, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim görevlileri tarafından 48 saat teorik ve 16 saat uygulamalı eğitim alacak. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan katılımcılar, turizm sektöründe nitelikli eleman olarak istihdam edilecek ve sertifika almaya hak kazanacak.

Proje kapsamında verilecek eğitimler arasında iletişim, empati, stres yönetimi, kültürlerarası uyum, turizm ekonomisi, turizm ve yabancılar hukuku, Rize özelinde turizm, mesleki dil becerisi uygulamaları, mesleki etik ilkeler, Türk mutfağı, çay kültürü ve turizmi, Türk gelenek ve görenekleri, Türk el sanatları, ilk yardım gibi konular yer alıyor. Başvurular 5 Haziran tarihine kadar Rize İl Göç İdaresine yapılabilecektir.

Rize İl Göç İdaresi Müdürü, projenin bölge turizmi için önemli bir adım olduğunu belirtirken, katılımcılara turizm sektöründe yeni istihdam olanakları sağlanacağını ve yabancı turistlere daha kaliteli bir hizmet sunulacağını vurguladı. Aynı zamanda bu projenin Rize ve çevresindeki turizm girdilerinin artırılmasına da katkıda bulunması bekleniyor.

HABER: HÜSEYİN ALBAYRAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —