Rize İl Özel İdaresi, Alacakların Yeniden Yapılandırılması İçin Başvuruları Kabul Ediyor

Rize İl Özel İdaresi, 7440 Sayılı Kanun kapsamında bazı alacakların yeniden yapılandırılması sürecini duyurdu. İlgili kanunla vadesi 31 Aralık 2022 tarihi ve öncesine denk gelen satış, irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklı

Rize İl Özel İdaresi, Alacakların Yeniden Yapılandırılması İçin Başvuruları Kabul Ediyor

Rize İl Özel İdaresi, 7440 Sayılı Kanun kapsamında bazı alacakların yeniden yapılandırılması sürecini duyurdu. İlgili kanunla vadesi 31 Aralık 2022 tarihi ve öncesine denk gelen satış, irtifak hakkı ve kiralama işlemlerinden kaynaklı alacaklar, maden payı alacakları ve idari para cezaları yapılandırılacak.

Yapılandırmadan faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın, 30 Haziran 2023 tarihine kadar İl Özel İdaresi'ne yazılı başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak olan vatandaşların ayrıca yapılandırma kapsamında olan borçlarla ilgili dava açmamaları ve açılmış davalardan vazgeçmeleri gerekmektedir.

Yapılandırmadan faydalanan vatandaşlar, borçlarının anaparası ile vade tarihinden kanunun yayım tarihine kadar hesaplanacak Yİ-ÜFE tutarını ödemeleri durumunda, alacakların tamamıyla birlikte faiz, cezai faiz ve gecikme zammı gibi feri alacakların tahsilinden vazgeçilecektir.

Başvuruları kabul edilen vatandaşların ilk taksit ödemeleri 31 Temmuz 2023 tarihine kadar yapılmaları gerekmektedir. Yapılandırma, peşin ödeme seçeneğiyle birlikte oniki, onsekiz, yirmidört, otuzaltı ve kırksekiz aya kadar taksitlendirilebilecektir. Borcun tamamının ilk taksit süresinde ödenmesi halinde hesaplanan Yİ-ÜFE tutarının %90'ı indirim olarak uygulanacak, borcun taksitler halinde ödenmesi durumunda ise kanunda belirtilen oranlarda katsayı uygulanacaktır.

Sözleşmeden kaynaklı alacakların tahsili için icra takibi yapılmış olan alacakların mahkeme ve icra masrafları ile vekalet ücreti, ilk taksit tutarıyla birlikte tahsil edilecektir.

Rize İl Özel İdaresi, yapılandırma süreciyle ilgili detaylı bilgilere ve başvuru şartlarına idarenin resmi internet sitesinden veya ilgili birimlerden ulaşılabileceğini belirtti.

Yapılandırma fırsatından yararlanmak isteyen vatandaşların, zamanında başvuruda bulunarak alacaklarını uygun koşullarda yapılandırma imkanından faydalanmaları önem arz etmektedir.

HABER: HÜSEYİN ALBAYRAK


1

9. Yargı Paketi'nin detayları belli oldu

2

Samsun - Sarp Demiryolu için Tek Ses

3

Rize'de hekimler için Tütün Bağımlılığı Tedavisi Eğitimi

4

Rize 32 pilot ilden biri seçildi

5

Rize'de ÇAYKUR'a Yoğun Başvuru: 26 Bin Kişi Mevsimlik İş İçiyor