Tarih: 24.09.2024 18:12

Rize Barosu'nda Yeni Dönem: Peçe, Genç Meslektaşlarına Destek Sözü Verdi

Facebook Twitter Linked-in

Rize Barosu Başkanı Av. Ümit Peçe, Ekim ayında yapılacak Baro seçimleri öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. 2018 yılında başkanlık görevine seçilen Peçe, bu dönemin son dönemi olduğunu ve meslektaşlarına veda etmek istediğini belirtti.

Peçe, genç avukatların sorunlarına odaklanarak, karakollarda ve adliyelerde daha ulaşılabilir olmayı hedeflediğini ifade etti. Yaşanan problemleri birebir takip ederek çözüm üretme amacında olduğunu vurgulayan Peçe, “Genç meslektaşlarımın yaşadığı zorlukları görmezden gelemem. Onların sorunlarına çözüm bulmak için çalışacağım” dedi.

Mevcut sosyal tesisin yetersiz kaldığını kaydeden Peçe, yeni bir tesis edinme çalışmalarına başladıklarını açıkladı. Barolar Birliği ile olan ilişkilerin güçlü olduğunu vurgulayan Peçe, bu destekle yeni bir hizmet binası edinmeyi planladıklarını da sözlerine ekledi.

Bağımsız savunmanın önemine dikkat çeken Peçe, avukatların siyasi görüşlerinin olabileceğini ancak kendisinin hiçbir zaman bir siyasi görüşün adamı olmadığını, doğruları savunmaktan çekinmeyeceğini belirtti.

Rize Barosu’nun genel sorunları ile birlikte avukatların ekonomik zorlukları ve genç meslektaşların ofis edinme sıkıntılarına yönelik çözüm önerileri sundu. Staj eğitim merkezleri açmayı planladıklarını ve mevcut hukuksal eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Peçe, önümüzdeki süreçte adli yardım ödeneğini artırmayı ve genç avukatlara daha fazla dosya vermeyi hedeflediklerini de açıkladı. Son olarak, yerel adliyelerde yaşanan sorunları yerinde dinlemek amacıyla düzenli ziyaretler yapmayı planladığını belirtti.

Peçe’nin bu hedefleri, Rize Barosu’nun genç avukatlarına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —