Tarih: 09.08.2023 10:49

Rize Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi'nde Faaliyetler Hız Kesmeden Devam Ediyor

Facebook Twitter Linked-in

Rize Belediyesi, özel gereksinimli bireylerin yaşamlarını daha bağımsız bir şekilde sürdürebilmeleri ve eğitimlerine devam edebilmeleri amacıyla hayata geçirdiği "Engelsiz Yaşam Merkezi"nde faaliyetlere aralıksız olarak devam ediyor.

Camiönü Mahallesi'nde tamamlanan Engelsiz Yaşam Merkezi, 18 yaş üzeri ve öğrenim çağı dışına çıkmış özel gereksinimli bireylere yönelik hizmet veriyor. Merkez, 1 fizyoterapist, 1 psikolog, 1 uzman eğitmen ve 1 sosyal hizmet uzmanının görev alacağı bir ekip ile hizmet sunuyor. Ayrıca, merkezde bulunan 8 farklı atölyede 8 eğitmen, özel gereksinimli bireylerin gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor.

Engelsiz Yaşam Merkezi bünyesinde 2 hareket atölyesi, 2 el becerileri atölyesi, 3-10 yaş çocuklar için oyun atölyesi, günlük yaşam ve beceri atölyesi, müzik atölyesi, teknoloji atölyesi ve mutfak atölyesi gibi farklı alanlarda eğitimler düzenleniyor. Bu atölyeler sayesinde özel bireyler, sosyal ve fiziksel becerilerini geliştirme fırsatı buluyorlar.

Engelsiz Yaşam Merkezi'nin faaliyetleri hakkında konuşan Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, "Engelsiz yaşam merkezi faaliyete geçti. Ziyaret etmenizi isterim çok faydalı bir yer çocukların mutlu olduğu çeşitli faaliyetleri ettikleri ve kendilerini geliştirebilecekleri bir yer" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —