Tarih: 29.10.2023 11:37

RİZE MMO 'NIN PLAKET TÖRENİNDE MÜHENDİSLİK MESLEĞİNİN TEŞORANLAŞMASINA KARŞI BİRLİK OLMA MESAJI VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

HABER: ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
Makine Mühendisleri Odası Rize temsilciliğinin Cumhuryetin 100 yılı münasebetiyle organize ettiği birlik beraberlik ve plaket programında meslekte 25. 40. ve 50. yılını dolduran ve odaya kaydı yapılan makine mühendislerine plaket verildi.
Aynı zamanda Makine Mühendisleri Odasının kuruluşunun 69. yıl dönümünün de kutlandığı programa mühendis odalarının temsilcileri, makine mühendisleri ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Makine Bölümü öğretim görevlileri katıldı. 
Programın açılış monuşmasını yapan Makine Mühendisleri Odası Rize Temsilcisi Orhan Başdemirci mühendislik mimarlık  mesleğini yürüten tüm kitlelerin birlik çatısı altında aynı haklara ve avantajlara sahip bir şekilde faaliyet yürütme imkanı verilmesi gerektiğini kaydederek ". Bizim meslek çalışanlarımız ve oda temsilciliklerimizi rahatsız eden bir konu var. Taşradaki mühendislerimiz ikinci sınıf mühendis olarak değerlendiriliyor. Oysa taşrada işleri yürütmek daha zordur mühendislerimiz çok daha özveriyle ve emekle çalışmak zorundalar. Bu özveri de taşradaki mühendislerimize daha fazla tecrübe kazandırıyor. Sınıf ayrımı şehre göre yapılmamalı. Bu oda ne başkan olarak benim ne de Genel Başkanındır. Kimsenin malı değildir. Bu oda en başından bu Odamız ilk üyesi 50 yıl plaketini alan Ali Rıza Aslan ve son kaydolan Barış Uluşahin’e yani yeni üye olandan en son üye olana kadar tüm meslektaşlarımıza aittir. Bugün yaptığımız program ile bu odanın tüm meslektaşlara ait olduğunun mesajını vermek istedik."dedi .                          Programda daha sonra konuşma yapan Makine Mühendisi Fındıklı belediye Başkanı Ercüment Çevratoğlu ise Makine Mühendisleri Odalarının kamu kurumu niteliğinde meslek örgütü olduğunu ancak taşeron statüsüne düşürüldüğüne dikkat çekerek "Türk Mühendis Mimar Odalar Birliğinin yakın zamana kadar protokolde bile yeri vardı. Ama ne yazık ki mühendislik mimarlık hizmetleri sermayeye açılıp satın alınabilir bir seviyeye getirildi.Bir ülkenin mühendisliğini satarsanız yabancı mühendislerin mimarların taşeronu olursunuz. Oysa 1954 de bunun önlenmesi için zamanında bu meslek odaları kuruldu.  Mesleklerin düzenlenmesi ve piyasanın regüle edilmesi sağlanmak planlanmıştı. Bu mesleklerin taşeronlaştıran duruma karşı mutlaka mesleğimize sahip çıkalım" şeklinde konuştu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —