Tarih: 10.10.2024 09:05

Rize Yeşilay’dan İkizdereFest: Sağlıklı Yaşam İçin Birlikte Yürüdüler

Facebook Twitter Linked-in

Etkinlikte, İkizdere Kaymakamı Ali Özdaş, İkizdere Belediye Başkanı Abdi Ekşi, Yeşilay Rize Şube Başkanı Selçuk Beşikçi, Yeşilay gönüllüleri, çeşitli kurum temsilcileri ve öğrenciler hazır bulundu. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından masa tenisi, güreş, basketbol, voleybol gibi sportif aktiviteler gerçekleştirilirken, Rize İl Sağlık Müdürlüğü katılımcılara kan şekeri ölçümü ve sigara içiciliği testleri yaparak sağlık risklerini belirledi.

Festivalde, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Neslihan Özçelik, sigara bırakma ve teknoloji bağımlılığı konularında önemli bilgiler aktardı. Yeşilay gönüllüleri ve formatörler, gün boyu akıl zeka oyunları, bilgi yarışmaları ve bağımlılıkla mücadele eğitimleri düzenledi. Ayrıca, İkizdere Arama Kurtarma Ekibi (İDAK) da katılımcılara dağcılık ve arama kurtarma konularında bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinliğin en dikkat çekici anlarından biri, katılımcıların "Bağımlı Olma, Sağlıklı Ol" pankartlarıyla Cumhuriyet Caddesi'nde gerçekleştirdikleri yürüyüş oldu. Yürüyüş sırasında kahvehanelerde ve işletmelerde vatandaşlara bağımlılıkla mücadele broşürleri dağıtıldı ve sağlıklı yaşamın önemi vurgulandı. Ayrıca, Bisiklet Federasyonu İl Temsilciliği tarafından düzenlenen bisiklet turu ile gençler "Sağlığın Keyfini Sürelim" temasıyla pedallarını sağlıklı yaşam için çevirdi.

Festivalde konuşan Kaymakam Ali Özdaş, Yeşilay'ın bağımlılıkla mücadeledeki öncü rolüne dikkat çekerek, "Yeşilay, bağımlılıklarla mücadelede ve farkındalık bilincinin oluşturulmasında öncü bir kuruluş. Bu tür organizasyonların, ilimizde bağımlılıkla mücadelenin devam etmesinde büyük bir önemi var. Rize Yeşilay Şubemize bu anlamlı etkinlik için teşekkür ederiz," dedi.

Yeşilay Rize Şube Başkanı Selçuk Beşikçi ise, "Bağımlılıklarla mücadelemizin amacı, sağlıklı bir toplum oluşturmaktır. İkizdereFest'te, bağımlılıklara karşı farkındalık oluşturma adına çok önemli adımlar attık. Tüm halkımızı bağımlılıklara karşı durmaya ve Yeşilay gönüllüsü olmaya davet ediyorum. Destek veren tüm kurumlara ve halkımıza teşekkür ederiz," ifadelerini kullandı.

İkizdereFest, bağımlılıkla mücadeleye dikkat çekerken, sağlıklı yaşam için de farkındalık yarattı ve geniş katılımla başarılı bir organizasyon olarak tamamlandı.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —