Tarih: 14.04.2023 00:54

RİZE'DE BİN 250 KİŞİ EYT'DEN EMEKLİ OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Rize Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mustafa Bakırcı, 'Rize'de EYT öncesi ayda 150-200 kişi arasında emeklilik dosyası bağlanıyorken, EYT başvurularının başlamasıyla birlikte son 3 yıllık başvuru sayısına ulaşıldı' dedi.

Son yıllarda gündemi meşgul eden Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) konusu, geçtiğimiz aylarda Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğe girmesiyle birlikte Rize'de binlerce kişiye emeklilik yolu açtı.

SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 'EYT öncesi ayda 150-200 kişi arasında emeklilik dosyası bağlanıyorken, EYT başvurularının başlamasıyla birlikte son 3 yıllık başvuru sayısına ulaşıldı' dedi. Bakırcı, aylık bağlanması için özverili bir şekilde yoğun çalışma içerisinde bulunduklarını ve başvuruların alınmaya başlanmasıyla birlikte fazla mesai yaparak müracaatları sonlandırıp başvuru sahiplerinin aylıklarını bağlayarak maaşlarını almalarına olanak sağladıklarını belirtti.

Rize'de EYT'ye başvuran 6 bin 64 kişiden bin 250'sinin emekli olduğunu açıklayan Bakırcı, SGK'nın emeklilik sürecinde başvuru sahiplerine yardımcı olduğunu ve süreci en kısa sürede sonuçlandırmak için yoğun çaba sarfettiklerini ifade etti.

Rize'deki EYT başvurularının sonucunda binlerce kişinin emekli olması, bölgedeki ekonomik dengeleri de etkiledi. Rize'de emeklilik hakkı elde eden vatandaşların tüketim ve harcamalarının artması, işletmelerin ve esnafların da iş hacimlerinin artmasına yol açtı.

HABER: HÜSEYİN ALBAYRAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —