Tarih: 24.06.2023 12:01

Rize'de Ekmek Fiyatlarına Zam Talebi!

Facebook Twitter Linked-in

Rize'de, fırıncılar, kadayıfçılar, pastacılar ve simitçiler esnafının temsilcisi olan Rize Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği, artan maliyetlerin karşılanabilmesi amacıyla ekmek fiyatlarına zam talebinde bulunuyor. Şu anda 240 gramı 6 TL'den satılan ekmek, 8,50 liradan satışa sunulmasının talep edileceği öğrenildi.

Oda tarafından alınan bilgilere göre, zam talebi asgari ücretin artışı ve diğer maliyetlerin dengelemesi amacıyla yapılmaktadır. Bu talep, geçtiğimiz yıl Aralık ayında 250 gramı 5 liradan satılan ekmek fiyatının 7,5 liraya yükseltilmesi talebiyle benzerlik göstermektedir. Ancak bu talep, 14 Ocak 2023 tarihinde alınan kararla 240 gram ekmeğin 6 lira olarak satışa sunulmasına karar verilmişti.

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, yaklaşan temmuz ayındaki görüşmelerde ekmek fiyatlarının kontrollü bir şekilde artırılacağını belirtti. Balcı, kilogram fiyatının 35,5 liranın üzerine çıkmayacağını düşündüğünü ve tane fiyatının da 10 liraya yükseltilmeyeceğini bildirdi. Bu açıklama, Rize'deki zam talepleriyle ilgili genel bir perspektif sunmaktadır.

HABER: HÜSEYİN ALBAYRAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —