Tarih: 30.05.2023 12:55

Rize'de Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Başvurularında Rekor Müracaat, İşlemlerin Yüzde 90'ı Tamamlandı

Facebook Twitter Linked-in

Bugüne kadar 7 bin 100 kişinin başvuruda bulunduğu süreçte, yoğun mesainin sonuç vermesiyle başvuruların yüzde 90'ı tamamlandı. SGK personelinin özverili çalışmaları sayesinde, emeklilik için bekleyen birçok kişinin dosyası incelenerek aylıkları bağlandı.

EYT işlemlerinin başlamasıyla birlikte Rize SGK Müdürlüğü'nde yoğun bir mesai düzenlenmişti. 3 Mart 2023 tarihinde yasal düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle başvurular hız kazandı ve SGK personeli büyük bir özveriyle çalışarak başvuruların yüzde 90'ını tamamladı. Bu süreçte 7 bin 100 kişi emeklilik için başvuruda bulundu ve hızlı bir şekilde işlemleri sonuçlandırıldı.

Başvuruların tamamlanmasının ardından, sigortalılık süresi ve hizmet günü şartlarını yerine getirenlerin başvuruları devam ediyor. Özellikle 4/B ve BAĞ-KUR kapsamındaki hizmetleri olan kişilerin dosyalarının incelenmesi için diğer illerdeki SGK müdürlüklerinden cevaplar bekleniyor. Ayrıca, yeni başvuruların da kabul edilmesiyle birlikte yaklaşık 500 kişinin dosyası EYT işlemleri için incelenmeye devam ediyor.

Rize SGK İl Müdürü Mustafa Bakırcı, konuyla ilgili olarak yapılan başvuruların rekor seviyede olduğunu belirtti. Bakırcı, çalışma arkadaşlarının yoğun mesai harcamadan büyük bir özveriyle çalıştığını ve tüm başvuruların işleme alındığını ifade etti. Sorunsuz dosyaların aylıklarının bağlandığını ve biriken dosyaların tamamlanmasıyla birlikte normal mesai düzenine dönüleceğini söyledi.

HABER: HÜSEYİN ALBAYRAK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —