Tarih: 14.05.2023 15:36

Rize'de Hacı Adaylarına Hac Eğitim Seminerleri Verildi

Facebook Twitter Linked-in

Rize İl Müftülüğü, hacca gitmeyi planlayan hacı adayları için 'Hac Eğitim Seminerleri' düzenledi. Seminerler, İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, seminerde yaptığı konuşmada, hac öncesi eğitimlerin önemine vurgu yaparak, ülke genelinde gerçekleştirilen seminerlerin 30 Mayıs'a kadar devam edeceğini duyurdu.

Müftü Çakmakçı, 'Rize'den 2023 yılında hacca gidecek hacı adaylarımız için Rize Merkez, Çayeli ve Ardeşen ilçelerinde olmak üzere 3 farklı noktada hac eğitim seminerleri başlattık. Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerleri son derece önemlidir. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın talimatları doğrultusunda eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Hacı adaylarımız yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu durum bizi son derece memnun ediyor. Şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa sürede gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum' şeklinde konuştu.

Seminerde, Müftü Çakmakçı tarafından 'İbadet Bilinci ve Hac İbadeti' ile 'Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasikleri' konularında sunumlar gerçekleştirildi. Sunumlar sırasında hacın tarihçesi, çeşitleri, ibadetlerde niyet, ihlas ve samimiyet, mebrur bir haccın ifasında dikkat edilmesi gereken hususlar, dua, sabır, kul hakkına riayet, haccın kazanımlarını koruma, ihram, tavaf, Arafat ve Müzdelife vakfesi, şeytan taşlama ve kurban kesimi gibi konular ele alındı.

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu, “Hac Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi/Manevi Hazırlık” ile “İbadet Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci”, Dr. Süleyman Mert Kepenek “Temel Sağlık Bilgileri”, İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir “Kadınlara Özgü Konular”, Şube Müdürü Hayrullah Küçük “Hz. Peygamber, Mescidi Nebevi ve Medine”, İl Vaizi Akif Köse “Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamları” hakkında hacı adaylarını bilgilendirdi.

Rize Müftülüğü din görevlilerinden oluşan ilahi korosu tarafından seslendirilen ilahiler ilgiyle dinlendi.

HABER: SELMAN KUTLU

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —