Tarih: 16.06.2023 07:06

Rize’de “Okulda Diyabet Programı” kapsamında diyabet eğitimleri verildi.

Facebook Twitter Linked-in

Bulaşıcı olmayan hastalıklar içerisinde diyabet, her yaş grubu için tehdit oluşturan bir klinik tablo ile öne çıkmaktadır. Daha yaygın ve sıklıkla erişkin yaşlarda görülen tip 2 diyabetin adeta salgın tarzında artmasının yanında birçok toplumda tip 1 diyabet sıklığının da arttığı ve bu artışın okul öncesi çağlarda daha belirgin olduğu bildirilmektedir.

Bu yıl da; okullarda diyabet farkındalığının artırılması ve diyabetli öğrencilerin okullarda yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla 2022-2023 eğitim yılının 2.dönemi boyunca, Müdürlüğümüz Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Biriminde görev yapan Diyetisyen Burcu Özgürler Çakır ve Diyetisyen Sümeyye Topçu Kurtoğlu tarafından Tip 1 diyabetli öğrencilerin bulunduğu merkezdeki 26 okulda 2180 öğrenci, 172 öğretmen, 19 okul çalışanı, 6 veliye eğitim verilmiştir.

 Merkezdeki okulların yanı sıra; Ardeşen, Çayeli, Çamlıhemşin, Fındıklı, Güneysu ve Pazar ilçelerimizde İlçe Sağlık Müdürlüğü/ Toplum Sağlığı Merkezi çalışanları tarafından toplam25 okulda 1679 öğrenci, 154 öğretmen, okul çalışanları ve velilere yönelik eğitim verilmiştir.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —