Tarih: 06.07.2023 10:47

Rize'de Yaylaya Çıkan Köylüler, Çığın Yıkımıyla Karşılaştı: Evlerin Onarımı Başladı

Facebook Twitter Linked-in

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Topluca köyünde, 2 bin 400 rakımlı Didingola ve Eğrisu yaylalarında yaşayan köylüler, kış mevsiminde meydana gelen çığ felaketiyle karşılaştı. Yoğun kar yağışının ardından gerçekleşen çığ, 12 ev ve 1 mescidin yıkılmasına neden oldu. Köylüler, yaz aylarında göç ettikleri yaylalarda evlerinin enkazını görünce harekete geçerek onarım çalışmalarına başladı.

Yaylalarına çıkan köylüler, sert geçen kış aylarının yol açtığı doğal afetin etkilerini ilk elden gördüler. Kar yağışının yoğun olduğu yaylalarda meydana gelen çığ, 12 ev ve 1 mescidin tamamen yıkılmasına yol açtı. Evlerinin enkazını gören köylüler, kendi imkanlarıyla malzemeler getirerek evlerini onarmaya başladı.

Yayla halkı, yıkılan mescit enkazında vakit namazını kıldıktan sonra evlerini yeniden inşa etme çalışmalarına odaklandı. Afetle daha önce karşılaşmadıklarını ifade eden köylüler, çığın helikopterli kayak sporu olan 'heliski' faaliyetleriyle tetiklendiğini iddia etti. Konuyla ilgili daha fazla araştırma yapılacağı belirtildi.

Yayla sakinleri, doğal güzellikleri ve yayla turizmiyle ünlü Rize'nin bu acı olayıyla sarsıldı. Yerel yönetimler ve ilgili kurumlar, köylülere yardım eli uzatmak ve hasar gören yapıların onarımını sağlamak için çaba gösteriyor. Yayla halkının, evlerini yeniden inşa etmek ve normal hayatlarına dönmek için birlik ve dayanışma içerisinde çalıştığı görülüyor.

HABER: OSMAN KAPTAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —